Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή
Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα το κυριακάτικο τραπέζι σας! Από ποιον άλλο; Τον Βασίλη Καλλίδη!

Υλικά (για 4 άτομα):
1 κιλό σπάλα χοιρινή σε χοντρά κυβάκια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
10 – 12 ντοματίνια
1 πράσινη καυτερή πιπεριά σε φετάκια
1/2 ποτηράκι ρετσίνα
αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη

Για τη ζύμη:
3 φλ. αλεύρι
1 φλ. χλιαρό νερό
1/2 φλ. ρετσίνα
2 φακελάκια μαγιά
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

– Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι και το αλάτι.
– Προσθέτουμε τη ρετσίνα και λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματισθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει, για περίπου 30 λεπτά.
– Βάζουμε τα κομματάκια του χοιρινού μαζί με το λάδι σε ένα τηγάνι και το ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 15 λεπτά.
– Τελευταία στιγμή προσθέτουμε το αλατοπίπερο και σβήνουμε με τη ρετσίνα.
– Ζυμώνουμε ελαφρά το ζυμάρι και το πατάμε για να σχηματίσουμε έναν παχύ δίσκο, σα λαγάνα, στο μέγεθος του πυρίμαχου σκεύους που θα ψήσουμε το χοιρινό στον φούρνο.
– Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια, το κεφαλοτύρι και την πιπεριά. – – Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με τη ζύμη.
– Πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσει η ζύμη στο ταψάκι.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30-35 λεπτά.
– Σερβίρουμε όπως είναι ή αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Check Also

Πότε πρέπει να ζυγίζεσαι;

Πότε πρέπει να ζυγίζεσαι;

Το πότε πρέπει να ζυγιζόμαστε είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην προσπάθεια μας να χάσουμε βάρος. …