Τηγανόψωμο χωριάτικο της γιαγιάς Μαρίας

Τηγανόψωμο χωριάτικο της γιαγιάς Μαρίας

Το απόλυτο φαγητό για το Καλοκαίρι. Τηγανοκουλούρα το λέει εκείνη, τηγανόψωμο το γνωρίζουμε οι πιο πολλοί. Πάμε να το φτιάξουμε.

Πολύ απλή η διαδικασία. Μια μικρή υπομονή μόνο για να φουσκώσει η ζύμη.

Υλικά
Μισό πακέτο αλεύρι
Μισό φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
300 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Έπειτα σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα. Περιμένουμε 1,5 ώρα μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.

Μετά από αυτήν την αναμονή πλάθουμε τις κουλούρες μας και προσθέτουμε μέσα φέτα για να γίνουν πιο νόστιμες. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις βάζουμε μέσα. Τις ψήνουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν.

Όταν τις σερβίρετε βάλτε δίπλα και ένα πιάτο κομμένη ντομάτα ώστε να τις συνοδεύσετε. Καλή σας όρεξη!

Check Also

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο …