Σπαγγέτι aglio e olio από τον Άκη Πετρετζίκη

Σπαγγέτι aglio e olio από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης έχει εισβάλει στις κουζίνες όλων μας και οι συνταγές του είναι μοναδικές. Δείτε μια από τις τελευταίες του όπου μας προτείνει τη κλασική σπαγγέτι aglio e olio με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Υλικά

1 συσκευασία σπαγγέτι Νο5
1/3 κούπας καλό ελαιόλαδο
6 σκ. σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
5 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
½ κ.γ. μπούκοβο ή 1 μικρό καυτερό τσίλι σπασμένο
μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη + έξτρα για σερβίρισμα
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό στο οποίο προσθέτουμε και τον κύβο για να διαλυθεί και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 ½ κούπα ζουμί στην άκρη. Κρατάμε τα μακαρόνια ζεστά με λίγο ελαιόλαδο στην άκρη.
Σοτάρουμε το σκόρδο σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το μπούκοβο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μακαρονιών, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μειωθεί κατά 1/3.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να απορροφήσουν την σάλτσα.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Check Also

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο …