Ο οργασμός κατά του καρκίνου του προστάτη

Ο οργασμός κατά του καρκίνου του προστάτη

Ένας οργασμός την ημέρα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη στους άντρες σύμφωνα με μελέτη του Harvard.

Σύμφωνα με επιστήμονες στο Harvard, oι άντρες στην ηλικία των σαράντα ετών που βρίσκονται σε καθημερινό οργασμό μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη σε ποσοστό άνω του 20%.

Στην έρευνα συμμετείχαν 32.000 υγιείς άνδρες άνω των 18 ετών και οι επιστήμονες ανέφεραν ότι οι άντρες από 40 ως 49 ετών που εκσπερμάτωναν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα ήταν 22% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από εκείνους που εκσπερμάτωναν 4 με 7 φορές. Ο Dr. Jennifer Rider αναφέρει «Παρόλο που η συγκεκριμένη έρευνα, είναι η πιο αισιόδοξη που έχει διενεργηθεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί».

Επίσης, μια έρευνα που έγινε πέρσι από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες με που συνευρέθησαν με περισσότερες από 20 γυναίκες ήταν 19% λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν την πιο επιθετική μορφή του καρκίνου του προστάτη. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε η Dr. Marie-Elise Parent, η επικεφαλής αυτής της έρευνας, αν συμβουλεύει τους άντρες να κοιμούνται με πολλές γυναίκες στη ζωή τους σχολίασε «Δε μπορώ να το πω αυτό ακόμα».

Κάθε χρόνο 41.000 άντρες στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται με αυτή τη πάθηση και 11.000 πεθαίνουν από αυτήν, σύμφωνα με τον Telegraph.co.uk.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …