Πως θα έπρεπε να είναι οι διατροφικές ετικέτες;

Πως θα έπρεπε να είναι οι διατροφικές ετικέτες;

Οι θερμίδες πάνε κι έρχονται. Σίγουρα μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε την κάθε θερμίδα που λαμβάνετε. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι αν οι διατροφικές ετικέτες είχαν ένα άλλο περιεχόμενο θα μας έκαναν να μην καταναλώνουμε κάποιες τροφές, ή τουλάχιστον να το σκεφτόμαστε πριν τις βάλουμε στο στόμα μας.

Πως θα σας φαινόταν αν οι διατροφικές ετικέτες που κάνουν όλη τη δουλειά για σας, συμπεριελάμβαναν το χρόνο της άσκησης που θα χρειάζεται για να κάψετε όλες αυτές τις θερμίδες στη κάθε τροφή που καταναλώνετε;

Μια νέα μελέτη, λοιπόν, διαπίστωσε ότι όταν οι έφηβοι γνωρίζουν ακριβώς πόσα λεπτά άσκησης χρειάζονται για να κάψουν ένα κουτάκι αναψυκτικό, ο αριθμός των ανθρώπων που θα καταναλώσουν τελικά το αναψυκτικό θα μειωθεί κατά 50%. Στην πραγματικότητα, οι έφηβοι θα είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν τα αναψυκτικά αν γνωρίζουν ότι θέλουν 50 λεπτά άσκησης για να κάψουν το ένα κουτί αναψυκτικού, από ό,τι αν γνώριζαν απλά ότι ένα ποτήρι αναψυκτικού ισοδυναμεί με 250 θερμίδες.

Αν, λοιπόν, γνωρίζετε πόσο ιδρώτα και ενέργεια χρειάζεστε για να κάψετε 300 θερμίδες, μάλλον είναι λιγότερο πιθανό να φάτε ένα κρουασάν στο γραφείο ενώ εργάζεστε.

Δείτε ακόμα:

Τι είναι η διατροφική ετικέτα και πως τη «διαβάζουμε»;

Οταν οι ετικέτες διατροφικής αξίας μας παραπλανούν

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …