8 τρόποι για να μην αρρωστήσετε στο χώρο εργασίας σας

8 τρόποι για να μην αρρωστήσετε στο χώρο εργασίας σας

Είναι σίγουρο ότι από τον χώρο εργασίας μας ξεκινούν οι διάφορες ασθένειες που κολλάμε κατά καιρούς. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους που κρύβονται εκεί και να αποφύγετε την οποιαδήποτε ασθένεια. Δείτε 8 τρόπους για να τα καταφέρετε, μερικοί ίσως είναι υπερβολικοί αλλά απαραίτητοι.

1. Πλένετε τα χέρια σας συχνά και έχετε πάνω στο γραφείο σας απολυμαντικό χεριών.

2. Μία φορά την εβδομάδα να απολυμαίνετε τα πράγματα που αγγίζετε τακτικά, μεταξύ των οποίων το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, το τηλέφωνο, το στυλό, το συρραπτικό, το ψαλίδι, ακόμη και το εξωτερικό από το μπουκάλι νερό που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

3. Αποφεύγετε να αγγίζετε τα πόμολα, τις βρύσες, την καφετιέρα, και άλλα πράγματα που χρησιμοποιούν και άλλοι πολλοί στην δουλειά σας. Αν το κάνετε, πλύνετε τα χέρια σας μετά.

4. Μείνετε μακριά από οποιονδήποτε στον χώρο εργασίας ο οποίος είναι άρρωστος. Αποφύγετε την επαφή με κάποιον που φυσάει τη μύτη του ή που φτερνίζεται.

5. Μην μοιράζεστε το γραφείο σας με κανέναν. Αν κάποιος επιμένει να δει τα email του από τον υπολογιστή σας ή να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό σας, να απολυμαίνετε μετά ότι έχει αγγίξει.

6. Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας. Εάν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή, είναι πολύ πιθανό να ακουμπήσετε το κεφάλι σας στην παλάμη σας ή να τρίψετε τα μάτια σας, αλλά μην αγγίζετε το πρόσωπό σας.

7. Έχετε μαζί σας υγιεινά τρόφιμα. Ακόμα καλύτερα κρατήστε τα στο γραφείο σας ώστε να μπορείτε να αποφύγετε να πάτε στο δωμάτιο διαλείμματος όπου και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν πολλά μικρόβια. Όσο πιο πολύ καταναλώνετε θρεπτικά τρόφιμα, τόσο πιο εύκολα το σώμα σας θα μπορέσει να αμυνθεί ενάντια στους ιούς.

8. Βγείτε έξω, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Δεν είναι καλό να είστε σε έναν χώρο που υπάρχει συνεχώς ο ίδιος αέρας. Ο καθαρός αέρας θα σας κάνει καλό.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …