Ρολό χοιρινό με λιαστή ντομάτα και φέτα

Ρολό χοιρινό με λιαστή ντομάτα και φέτα

Η Μαρία Λόη βάζει όλη της την τέχνη και σας παρουσιάζει ένα φαγητό ιδανικό για τις ημέρες των εορτών. Φτιάξτε αυτό το ρολό χοιρινό με λιαστή ντομάτα και φέτα και οι καλεσμένοι σας θα φύγουν σίγουρα ικανοποιημένοι.

  • Υλικά

3/4 κιλού κρέας χοιρινό νουά
1 φλιτζ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1½ φλιτζ. λάδι ελιάς
2 κουταλιές μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι
Πιπέρι
Δίχτυ για ρολό ή ειδικό σπάγκο μαγειρικής

  • Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεπλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε.

2. Με ένα μαχαιράκι το χαράσσουμε, έτσι ώστε να ανοίξει και να δημιουργηθεί μια παραλληλόγραμμη φέτα. Τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα διαφανούς μεμβράνης και τη χτυπάμε με ειδικό σφυράκι, ώστε να ανοίξει λίγο.

3. Βγάζουμε τη μεμβράνη από τη φέτα κρέατος, την πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και την αλείφουμε με τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το μαϊντανό, πιέζοντας τα ελαφρά.

4. Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της φέτας κρέατος τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα. Τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε μέσα στο ειδικό δίχτυ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαργαρίνη.

5. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψάκι, το περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού – μαργαρίνης και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Φροντίζουμε κατα τη 6. διάρκεια του ψησίματος να αλείφουμε το κρέας με τα υγρά από το ταψί και να το γυρίσουμε, ώστε να πάρει χρώμα ομοιόμορφα.

6. Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

7. Βγάζουμε το δίχτυ από το ρολό και το κόβουμε σε φέτες.

Σερβίρουμε, περιχύνοντας με τη σάλτσα και συνοδεύοντας με σάλτσα από κράνα

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …