Λαχανικά: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Λαχανικά: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Στις περισσότερες χώρες, όπως η Αμερική, τα λαχανικά δεν είναι πρώτα σε προτίμηση και δεν καταναλώνονται πολύ. Οι άνθρωποι αγαπούν να τρώνε κρέας, κοτόπουλο, μπριζόλες, χάμπουργκερ, ζυμαρικά και πίτσα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο υγιεινά είναι τα λαχανικά για την υγεία τους. Θα πρέπει να προσθέσετε λαχανικά και πράσινες σαλάτες στην καθημερινή διατροφή σας και εδώ σας παρουσιάζουμε δέκα πράγματα που κάνουν πολύτιμα τα λαχανικά, για να σας πείσουμε.

10.Τα λαχανικά βοηθούν στην απώλεια βάρους, επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε υδατάνθρακες.

9. Μερικά λαχανικά όπως οι μπάμιες, νομίζετε ότι είναι λαχανικό αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα φρούτο το οποίο μαγειρεύεται.

8.Τα λαχανικά είναι πλούσια σε μέταλλα και το σώμα μας τα χρειάζεται.

7. Τα λαχανικά ωφελούν τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα επειδή είναι πλούσια σε θείο.

6. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

5. Βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος. Το μπρόκολο και το λάχανο είναι πραγματικά πολύτιμα για εμάς.

4. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έτσι καθαρίζουν το έντερο.

3. Τα καρότα μπορεί να σας βοηθήσουν να βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι, επειδή περιέχουν βιταμίνη Α.

2. Τα καρπούζια είναι πιο πολύ λαχανικά και όχι φρούτα επειδή είναι από την ίδια οικογένεια με τα αγγούρια και τις κολοκύθες.

1. Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά από τα φρέσκα λαχανικά επειδή συλλέγονται και συσκευάζονται κατά την ίδια ημέρα και ως εκ τούτου χάνουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά. Αντίθετα τα φρέσκα λαχανικά συλλέγονται και στη συνέχεια διατίθενται στην αγορά σε μια-δυο μέρες και ως εκ τούτου χάνουν πολλές θρεπτικές ουσίες.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …