Ο κίνδυνος που λέγεται αλάτι

Αλάτι

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξεις ώστε να ζήσεις περισσότερα χρόνια. Να προσέχεις στον δρόμο, να μην μπεις σε ένα κλουβί με λιοντάρια και άλλα πολλά επικίνδυνα. Όμως, σύμφωνα με το “British Medical Journal” ο πραγματικός “δολοφόνος” βρίσκεται πάνω στο τραπέζι σου!

Τα Διοικητικά Συμβούλια στα Πανεπιστήμια του Warwick και του Λίβερπουλ έχουν καταλήξει σε έρευνα που ελπίζουν ότι θα ενθαρρύνει τα Ηνωμένα Έθνη για την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών για τη χρήση αλατιού σε όλη την υδρόγειο, μειώνοντας έτσι παγκοσμίως τα ιατρικά έξοδα.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι με μια μείωση της τάξεως του 15% στην πρόσληψη αλατιού θα μπορούσαν να σώσουν 8,5 εκατομμύρια ζωές μέσα στην επόμενη δεκαετία. Πώς έχουν φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα; Επί του παρόντος ο υπ ‘αριθμόν ένα δολοφόνος των ανδρών στις αναπτυγμένες χώρες είναι οι καρδιακές παθήσεις. Υπάρχει μια άμεση συσχέτιση μεταξύ αλατιού και αρτηριακής πίεσης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές παθήσεις.

Κανείς δεν λέει ότι ο συσχετισμός μεταξύ της υπέρμετρης χρήσης του αλατιού και του θανάτου είναι άμεσος όπως ένας πυροβολισμός ή ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, αλλά η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: Αν το παρακάνετε με το αλάτι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός σας και στο μέλλον θα έχετε προβλήματα..

Check Also

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο …