Βασιλόπιτα: Συνταγή για ένα πεντανόστιμο 2012

Βασιλόπιτα: συνταγή για ένα πεντανόστιμο 2012

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η Βασιλόπιτα είναι σήμα κατατεθέν του νέου έτους και την Πρωτοχρονιά δεν λείπει από κανένα σπίτι. Η Μαρία Λόη προτείνει μια συνταγή που υπόσχεται να καλωσορίσει με γλυκό τρόπο το 2012!

  • Υλικά

380-400 γραμμ. αλεύρι
300 γραμμ. μαργαρίνη
300 γραμμ. ζάχαρη
6 αβγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα
Ζάχαρη άχνη

Για τη φόρμα
Μαργαρίνη για το άλειμμα
Αλεύρι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε μία στρογγυλή φόρμα με μαργαρίνη, την αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
  • Χωρίζουμε σε δύο μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και χτυπάμε ελαφρά.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα.
  • Βάζουμε τα ασπράδια των αβγών στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δέσει καλά η μαρέγκα. Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα αλευριού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενσωματωθούν.
  • Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
  • Με ένα μαχαίρι κάνουμε μία σχισμή και βάζουμε εκεί το νόμισμα, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.  Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …