8 τροφές για δυνατό μυαλό

8 τροφές για δυνατό μυαλό

Θέλετε ένα μυαλό που να μπορεί να κάνει τα πάντα; Εντάξει, ίσως υπερβάλλουμε λίγο, αλλά οι παρακάτω τροφές μπορούν να δώσουν μια παραπάνω ώθηση στον εγκέφαλό σας.

  • 1. Σολομός και Σαρδέλα

Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά που περιέχονται σε ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες είναι απαραίτητα τρόφιμα για τον εγκέφαλο καθώς βοηθούν στην προστασία και στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου. Στη σύγχρονη διατροφή τα λιπαρά έλαια των ψαριών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των τροφίμων που κάνουν καλό στον εγκέφαλο και από τα τρόφιμα που θα πρέπει να λαμβάνουμε συχνά.

  • 2. Ντομάτες

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το λυκοπένιο, που περιέχουν οι ντομάτες, είναι ένα άριστο αντιοξειδωτικό και θεωρείται απαραίτητο για την προστασία του εγκεφάλου σας από τη γήρανση.

  • 3. Προϊόντα ολικής αλέσεως

Οι βιταμίνες Β6, Β12 και το φολικό οξύ είναι απαραίτητα για την προστασία της μνήμης σας. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως, όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, είναι από τα καλύτερα τρόφιμα για τον εγκέφαλο.

  • 4. Βατόμουρα

Τα βατόμουρα τα συναντάμε συχνά τελευταία σε διάφορα ροφήματα. Αποδεικνύεται ότι είναι και αυτά μια πολύ καλή πηγή για την ορθή λειτουργία του εγκεφάλου. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχουν και αντιοξειδωτικές ουσίες σε μεγάλη ποσότητα.

  • 5. Σπόροι κολοκύθας

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την προστασία του μυαλού και βοηθά στο να μην έχουμε απώλεια μνήμης. Οι σπόροι κολοκύθας είναι, επομένως, μια αποδεκτή τροφή αν θέλουμε έναν υγιή εγκέφαλο, καθώς περιέχουν ψευδάργυρο.

  • 6. Φραγκοστάφυλα

Τα φραγκοστάφυλα είναι μια τροφή καλύτερη για το μυαλό απ’ ότι τα πορτοκάλια. Η βιταμίνη C είναι χρήσιμη για την πνευματική εγρήγορση και προστατεύει από την γήρανση του εγκεφάλου. Τα φραγκοστάφυλα είναι μια απίστευτη πηγή βιταμίνης C, που τα καθιστά πλήρως αποδεκτά.

  • 7. Μπρόκολο

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε τα παιδιά σας να παραπονεθούν για το μπρόκολο επειδή είναι στο menu της ημέρας, πείτε τους: «Αυτό θα σας κάνει πιο έξυπνους». Τρόφιμα όπως το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ και βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ βάζει το μπρόκολο μέσα στη λίστα μας.

  • 8. Αυγά

Εφόσον δεν τα τηγανίζουμε και δεν τα συνοδεύουμε με μπέικον, τα αυγά μπορούν να κάνουν θαύματα. Αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη δύναμη του εγκεφάλου. Βράστε τα και καταναλώστε τα χωρίς αλάτι, για μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …