Cheesecake με πραλίνα σοκολάτας

Cheesecake με πραλίνα σοκολάτας
Σήμερα καλωσορίζουμε το Φθινόπωρο και για να μας φύγει η πίκρα του αποχωρισμού από το καλοκαίρι είπαμε να προτιμήσουμε κάτι γλυκό από τον Άκη Πετρετζίκη. Και τι γλυκό!

Υλικά

60 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
600 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γκανάζ της πραλίνας φουντουκιού

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Για τη βάση του cheesecake

– Παίρνουμε τα γεμιστά μπισκότα και τα ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
– Παράλληλα σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt μέχρι να λιώσει (30’’).
– Αφού λιώσει το προσθέτουμε στα μπισκότα και χτυπάμε ξανά για 30’’ μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ.και απλώνουμε το μείγμα στον πάτο πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι ή με τον πάτο ενός ποτηριού.
– Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τοιχώματα, η βάση του γλυκού πρέπει να είναι επίπεδη.
– Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσει το μπισκότο.

Για τη γέμιση

– Ρίχνουμε το μασκαρπόνε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει (για 2-3 λεπτά).
– Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μία πλαστική σπάτουλα και ανακατεύουμε ξανά γιατί υπάρχει περίπτωση μέρος της πραλίνας να έχει κάτσει στον πάτο του κάδου και να μην έχει χτυπηθεί.
– Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και βάζουμε τη γέμιση από πάνω.
– Με μία σπάτουλα λειαίνουμε την επιφάνεια της γέμισης.
– Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.

Για τη γκανάζ της πραλίνας φουντουκιού

– Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Βάζουμε την πραλίνα για την επικάλυψη σε ένα μπολ και μόλις πάρει βράση η κρέμα τη ρίχνουμε μέσα στην πραλίνα.

Check Also

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο …