Κολοκυθοανθοί γεμιστοί της γιαγιάς Μαρίας

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί της γιαγιάς Μαρίας

Εμείς στο χωριό μου τα λέμε “Λουλουδάκια”, στη πόλη τα βρίσκετε σαν κολοκυθοανθούς και για αυτό και ο τίτλος! Η γιαγιά είναι εδώ και σας δίνει την συνταγή για το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού.

Υλικά (για 10 λουλουδάκια)

Για τη γέμιση
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι
4 κλωνάρια δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Για το μαγείρεμα:
1 Κολοκύθι
2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

– Αρχικά βγάζουμε με προσοχή τον στημόνα από τους ανθούς και πλένουμε το εξωτερικό τους πολύ καλά.
– Προχωράμε με τη γέμιση:
– Πλένουμε το ρύζι
– Τρίβουμε το κρεμμύδι
– Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο
– Προσθέτουμε όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλουμε
– Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω και τα βάζουμε με ένα κουτάλι σε κάθε λουλουδάκι.
– Βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα και έπειτα κόβουμε σε ροδέλες το κολοκύθι ώστε να στρώσουμε με αυτά τον πάτο της κατσαρόλας. Αυτό το κάνουμε ώστε να μην κολλήσουν τα λουλουδάκια στο μαγείρεμα.
– Από πάνω βάζουμε τα λουλουδάκια και τα καπακώνουμε με 2 πιάτα για να μείνουν σταθερά και μη διαλυθούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
– Προσθέτουμε 3 με 3.5 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά (120 βαθμούς) για περίπου 50 λεπτά.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …