Κολοκυθοανθοί γεμιστοί της γιαγιάς Μαρίας

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί της γιαγιάς Μαρίας

Εμείς στο χωριό μου τα λέμε “Λουλουδάκια”, στη πόλη τα βρίσκετε σαν κολοκυθοανθούς και για αυτό και ο τίτλος! Η γιαγιά είναι εδώ και σας δίνει την συνταγή για το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού.

Υλικά (για 10 λουλουδάκια)

Για τη γέμιση
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι
4 κλωνάρια δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Για το μαγείρεμα:
1 Κολοκύθι
2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

– Αρχικά βγάζουμε με προσοχή τον στημόνα από τους ανθούς και πλένουμε το εξωτερικό τους πολύ καλά.
– Προχωράμε με τη γέμιση:
– Πλένουμε το ρύζι
– Τρίβουμε το κρεμμύδι
– Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο
– Προσθέτουμε όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλουμε
– Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω και τα βάζουμε με ένα κουτάλι σε κάθε λουλουδάκι.
– Βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα και έπειτα κόβουμε σε ροδέλες το κολοκύθι ώστε να στρώσουμε με αυτά τον πάτο της κατσαρόλας. Αυτό το κάνουμε ώστε να μην κολλήσουν τα λουλουδάκια στο μαγείρεμα.
– Από πάνω βάζουμε τα λουλουδάκια και τα καπακώνουμε με 2 πιάτα για να μείνουν σταθερά και μη διαλυθούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
– Προσθέτουμε 3 με 3.5 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά (120 βαθμούς) για περίπου 50 λεπτά.

Check Also

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο …