6 super – τροφές που πρέπει να τρως κάθε μέρα

6 super - τροφές που πρέπει να τρως κάθε μέρα

Λέγονται super γιατί είναι γεμάτες από θρεπτικά συστατικά, έχουν λίγες θερμίδες και είναι εύκολο να τις συμπεριλάβετε σε οποιαδήποτε δίαιτα.

Μπανάνες: Η κάθε μπανάνα έχει 108 θερμίδες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της όρεξης. Καταναλώστε 4-6 μπανάνες την εβδομάδα

Αυγά: Το αυγό είναι μια εξαιρετική πηγή καθαρής πρωτεϊνης και ταυτόχρονα χαμηλής θερμιδικής αξίας με 75 μόλις θερμίδες. Επιπλέον, τα αμινοξέα του βοηθούν στην γρήγορη αποκατάσταση των μυών μετά τη προπόνηση ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι κατάλληλα για την τόνωση των μαλλιών και των νυχιών.

Σολωμός: Χαμηλός σε θερμίδες και πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο σολομός έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που διατηρεί τις αρθρώσεις υγιείς. Είναι ιδανικός για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου ενώ μειώνει και την αρτηριακή πίεση. Τρώτε δύο φορές την εβδομάδα.

Κινόα: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες βοηθώντας στον καθαρισμό του εντέρου. Μπορείτε να το καταναλώνετε καθημερινά, μειώνοντας επιπλέον τη δυσκοιλιότητα.

Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, φολικό οξύ. Ταυτόχρονα το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες μας προστατεύει από τη γήρανση, τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις. Καταναλώστε το αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα.

Αβοκάντο: Μερικοί διατροφολόγοι συνιστούν να τρώμε ένα αβοκάντο κάθε μέρα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ, μας προφυλλάσει από καρκίνους του μαστού και του στόματος διατηρώντας παράλληλα την όραση υγιή. Μπορεί, επίσης, να μειώσει τη χοληστερόλη κατά 17% ενώ τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, που περιέχει, προστατεύουν από τη γήρανση. Εάν 322 θερμίδες, που έχει το καθένα, σας φαίνονται πολλές τότε δοκιμάστε να τρώτε το μισό.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …