Αν θέλετε να τονώσετε την μνήμη σας οι παρακάτω τροφές είναι οι ιδανικές για εσάς.
Νιώθετε ότι η μνήμη σας δεν είναι αυτή που θα θέλατε; Τότε δοκιμάστε τις παρακάτω τροφές και δεν θα χάσετε.
Αχλάδια και μήλα (μαζί με τη φλούδα): Και τα δύο περιέχουν την κερσετίνη, ένα αντιοξειδωτικό της οικογένειας των φλαβονοειδών, που παρέχει προστασία από τον εκφυλισμό του εγκεφάλου, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Cornell.
Μπρόκολο: Έρευνα του πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν υψηλές τιμές βιταμίνης Ε, προστατεύονται καλύτερα από το φαινόμενο της απώλειας μνήμης με την πάροδο του χρόνου. Το μπρόκολο, όπως και τα φουντούκια και το φυστικοβούτυρο, περιέχουν υψηλές τιμές βιταμίνης Ε. Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι τα συμπληρώματα, δεν περιέχουν όλες τις μορφές του συμπλέγματος της βιταμίνης Ε και έτσι δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα.
Αυγά: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη, που αποτελεί το νεότερο επίσημο μέλος των βιταμινών του συμπλέγματος Β, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας στον εγκέφαλο. Σε μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, οι άνθρωποι που κατανάλωναν χολίνη πριν κάποιο τεστ μνήμης είχαν καλύτερες επιδόσεις.
Καφές: Η καθημερινή κατανάλωση καφέ μπορεί να διατηρήσει το μυαλό σας σε εγρήγορση σύμφωνα με γαλλική έρευνα, η οποία δείχνει ότι οι γυναίκες άνω των 65 ετών που πίνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν καλύτερη λειτουργία μνήμης. «Η καφεΐνη δρα ως ήπιο διεγερτικό του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι εγρήγορση» όπως αναφέρεται. «Αλλά αν το παρακάνεις, μπορεί να σε κάνει οξύθυμο, ανήσυχο, να επηρεάσει τον ύπνο σου και να σου πειράξει το στομάχι. Για αυτό μην καταναλώνετε περισσότερο από 300 mg καφεΐνης την ημέρα».
Καστανό ρύζι: Περιέχει GABA (γ-αμινοβουτυρικό οξύ), ένα αμινοξύ που εμποδίζει την εξασθένιση της μνήμης. Δρα ως νευροδιαβιβαστής στο νευρικό σύστημα και σας κάνει να αισθάνεστε πιο ήρεμοι και έτσι να σκέφτεστε πιο καθαρά.