Πατάτες α λα κρεμ light

Πατάτες a la cream light!

Μια light συνταγή που μπορεί να στερείται σε θερμίδες, αλλά σίγουρα όχι σε νοστιμιά!

  • ΥΛΙΚΑ:

λίγο ελαιόλαδο για το άλλειμα στο πυρέξ
300 ml κρέμα γάλακτος light
125 ml γάλα
1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ. γαλοπούλα σε φέτες ψιλοκομμένη
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μισό ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το σκόρδο, το γάλα και το θυμάρι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα, σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο το πράσα και τη γαλοπούλα. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πατάτες και το μαϊντανό και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να πάρουν βράση. Στη συνέχεια βράζουμε για 1 – 2 λεπτά. Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί, βάζουμε όλο το μείγμα και το πατάμε λίγο. Ψήνουμε με αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά και μετά το βγάζουμε και συνεχίζουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Check Also

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο …