Τυλιχτό μοσχάρι αλά Άκης

Τυλιχτό Μοσχάρι αλά Άκης

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει, όπως χαρακτηριστικά λέει, το πιο νόστιμο φαγητό που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Είναι δυνατόν να μη τον πιστέψουμε; Ας μπούμε στην κουζίνα, χωρίς να χάνουμε χρόνο, και ας το μαγειρέψουμε. Κάτι θα ξέρει!

Υλικά

500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο Σατομπριάν δεμένο με σπάγκο
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκος αυγού

Για τη μους κοτόπουλου

½ φιλέτο κοτόπουλου
100 ml κρέμα γάλακτος
1 ασπράδι αυγού
Αλάτι, πιπέρι

Για τη μους μανιταριών

200 γρ. μανιτάρια λευκά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τις κρέπες

1 αυγό
75 ml γάλα
40 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το φιλέτο έξω από το ψυγείο μισή ώρα πριν το ψήσουμε
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) που έχει κάψει καλά και δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Σε ένα μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια (χωρίς να τα κάνουμε πουρέ) και τα βάζουμε περίπου για 20 λεπτά σε ένα τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τα μανιτάρια. Μόλις γίνουν, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες και ετοιμάζουμε 2-3 κρέπες. Αφήνουμε στην άκρη
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το κοτόπουλο, το ασπράδι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι που να πολτοποιηθεί τελείως το κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι που να απορροφηθεί τελείως (πρέπει όλα τα υλικά να είναι πολύ κρύα για να μη κόψει η μους)
  • Προσθέτουμε τη μους μανιταριών στη μους κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τον σπάγκο από το φιλέτο, Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με τη μους το φιλέτο που έχει ήδη ξεκουραστεί φροντίζοντας να μην αφήσουμε καθόλου κενά. Στη συνέχεια τυλίγουμε με τις κρέπες το φιλέτο, φροντίζοντας να μη βάλουμε περισσότερη κρέπα από όση χρειάζεται, αλλά και να μην μείνουν κενά
  • Τέλος, τυλίγουμε με το φύλλο σφολιάτας όλο το φιλέτο και κολλάμε το σημείο ένωσης με λίγο κρόκο αυγού. Επίσης αλείφουμε όλη τη σφολιάτα με το κρόκο αυγού
  • Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 15-25 λεπτά (εξαρτάται πόσο ψημένο το θέλουμε)
  • Βγάζουμε από το φούρνο και ξεκουράζουμε για 20 λεπτά

 

«Ξέρω ότι φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι.. Και ίσως να είναι ότι πιο νόστιμο έχετε φάει ποτέ, οπότε δοκιμάστε το»

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …