Ψέματα που λένε οι γυναίκες στους γιατρούς

Ψέμματα που λένε οι γυναίκες στους γιατρούς

Όταν οι γυναίκες βλέπουν τον γιατρό τους, τον γυναικολόγο, τον οδοντίατρο, ή κάποιον άλλο ειδικό, έρχονται σε δύσκολη θέση καθώς καλούνται να απαντήσουν σε άβολες ερωτήσεις. Και, συνήθως, στις απαντήσεις που δίνουν δεν λένε την αλήθεια. Ωστόσο, αυτά τα μικρά ψεματάκια έχουν άσχημες συνέπειες για την υγεία τους…

Αυτά είναι τα 8 πιο συχνά ψέμματα που λένε οι γυναίκες στους γιατρούς τους.

  • 1. «Δεν πίνω πολύ»

Μερικές ημέρες, μπορείτε σίγουρα να υπερβαίνετε το όριο. Αλλά δεν πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Μην λέτε ψέμματα. Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς μιας και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού.

  • 2. «Δεν καπνίζω»

Το κάπνισμα προκαλεί ρυτίδες, άσθμα και καρκίνο του πνεύμονα, ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών

  • 3.«Δεν κάνω ναρκωτικά»

Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι κάνει κάτι τέτοιο αλλά αυτά τα ναρκωτικά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία σας.

  • 4. «Κάνω σεξ με προφυλάξεις»

Κατανοητό να μην θέλετε να παραδεχτείτε τα one night stand σας ή ότι δεν παίρνετε τις προφυλάξεις σας αλλά οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως ο HPV ή ο HIV, παραμονεύουν.

  • 5. «Γυμνάζομαι αρκετά»

Το κάνετε, όμως; Η καθημερινή άσκηση κάνει τους μυς σας ισχυρότερους, προλαμβάνει την οστεοπόρωση, ενισχύει την καρδιά σας (η οποία αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις), μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού και του διαβήτη.

  • 6. «Βουρτσίζω τα δόντια μου κάθε μέρα»

Μπορεί να είναι βαρετό και κουραστικό, όμως το βούρτσισμα είναι πολύ σημαντικό. Αφήστε τα ψέμματα, έτσι κι αλλιώς ο οδοντίατρος θα το καταλάβει αμέσως. Μπορεί τα βρώμικα δόντια να σας προκαλέσουν ασθένειες των ούλων, οι οποίες σας θέτουν σε κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και για καρκίνο του παγκρέατος.

  • 7. «Παίρνω τα φάρμακά μου όπως πρέπει»

Πολλές γυναίκες δεν παίρνουν τα φάρμακα όπως λένε οι συνταγές, επειδή νομίζουν ότι γνωρίζουν καλύτερα ή επειδή έχουν κάποιες παρενέργειες. Μιλήστε αμέσως ανοιχτά στον γιατρό σας.

  • 8. «Εξετάζω τους μαστούς μου κάθε μήνα»

Ο έλεγχος του μαστού κάθε μήνα θα σας βοηθήσει να παρατηρήσετε τυχόν αλλαγές στον ιστό του μαστού σας. Δεν είναι αρκετό να κάνετε μια φορά το χρόνο τη συγκεκριμένη εξέταση σε κάποιον γιατρό.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …