Γιατί πρέπει να πίνετε νερό και τις μέρες του Χειμώνα

Γιατί πρέπει να πίνετε νερό και τους μήνες του Χειμώνα

Οι κρύοι χειμωνιάτικοι μήνες μπορεί, μερικές φορές, να σας κάνουν να παραμελήσετε την ημερήσια πρόσληψη του νερού στον οργανισμό σας. Να υποθέσετε ότι χρειάζεστε λιγότερο νερό από ό,τι κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού επειδή δεν αισθάνεστε ότι διψάτε. Δεν είναι αλήθεια!

Δείτε τρεις λόγους για να κρατήσετε γεμάτα τα ποτήρια σας με νερό και τον Χειμώνα.

  • 1. Ενυδάτωση παρά τη ζεστασιά

Θα πρέπει να πίνετε την ίδια ποσότητα νερού όλο τον χρόνο – και ίσως ακόμη περισσότερο τον χειμώνα. Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι δεν διψάτε όσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σώμα σας χάνει πολύ νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα από καθημερινές σας δραστηριότητες όπως την αναπνοή, το να φοράτε ζεστά ρούχα και να είστε σε ζεστά μέρη, καθώς και από την ούρηση.

Οι χειμερινές δραστηριότητες όπως το σκι και το έλκηθρο μπορούν επίσης να σας οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Αν αντιμετωπίζετε ζάλη, πονοκεφάλους, δυσκοιλιότητα ή μαύρους κύκλους στα μάτια, γρήγορα καταναλώστε νερό.

  • 2. Δέρμα

Το νερό ευνοεί την κυκλοφορία του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας. Συνεχίστε να βάζετε κάποια ενυδατική κρέμα που βοηθά το δέρμα να είναι λείο και απαλό, αλλά η επαρκής κατανάλωση νερού είναι το κλειδί για ένα τέλειο δέρμα.

  • 3. Υγεία

Προκειμένου το σώμα σας να καταπολεμήσει τις ασθένειες πρέπει να δημιουργήσει τους βλεννογόνους, η οποίοι απαιτούν αρκετό νερό για να παραχθούν. Οι βλεννογόνοι δρουν ως εμπόδιο με το να πιάνουν και να καταστρέφουν τα επιβλαβή βακτήρια και ιούς που θέλουν να μπουν στο σώμα σας.

Ο ξηρός καιρός απορροφά την υγρασία γρήγορα, γι ‘αυτό και αισθάνεστε τους πνεύμονές σας, τον λαιμό σας, τη μύτη σας, και τα χείλη σας απίστευτα στεγνά όταν ξυπνάτε τα χειμωνιάτικα πρωινά. Θα πρέπει, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα στην κρεβατοκάμαρά σας και ταυτόχρονα να καταναλώνετε αρκετό νερό. Με αυτόν τον τρόπο, δραστηριοποιώντας τους βλεννογόνους σας μπορεί να προστατεύσετε το σώμα σας από τους εξωτερικούς εισβολείς.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …