Βήμα – βήμα η ιδανική μέρα για απώλεια βάρους

Βήμα - βήμα η ιδανική μέρα για απώλεια βάρους

Κάτι που όλοι περιμένατε. Μια ολόκληρη μέρα στο πιάτο σας, από τα πρώτο λεπτό που θα ξυπνήσετε μέχρι και τη στιγμή που θα πέσετε για ύπνο, για να δείτε πως θα γίνει εφικτή η απώλεια βάρους. Μάθετε τι να φάτε και διάφορα διατροφικά tips από ώρα σε ώρα.

7.00
Καλημέρα σας! Σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάντε για 2 λεπτά push ups και κοιλιακούς.

7.15
Φάτε ομελέτα με 2 αυγά και μια φέτα μπέικον. Το 2009, το Πανεπιστήμιο Purdue, σε έρευνα του διαπίστωσε ότι ένα πρωινό υψηλό σε πρωτεΐνη κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι κατά τη διάρκεια της ημέρας κι έτσι είναι λιγότερο πιθανό να καταναλώσουν υπερβολική ποσότητα φαγητού στο υπόλοιπο της μέρας.

7.45
Πηγαίνετε στο γυμναστήριο και σηκώστε αργά τα βάρη. Κάντε 3 δευτερόλεπτα για να σηκώσετε τα βάρη και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ξυπνήσετε το μεταβολισμό σας μέχρι και για 3 ημέρες, σύμφωνα με μια μελέτη του Wayne State University.

9.00
Πιείτε λίγο γάλα. Μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους, σύμφωνα με μια μελέτη το 2007 σε υπέρβαρους ανθρώπους.

10.00
Καταναλώστε ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη, όπως μισό σάντουιτς σε ψωμί ολικής αλέσεως με γαλοπούλα και ελβετικό τυρί. Στο Georgia State University, σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου βρήκαν ότι οι αθλητές που έτρωγαν 3 σνακ των 250 θερμίδων την ημέρα είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν λίπος και είχαν περισσότερη ενέργεια από ό,τι εκείνοι που δεν έτρωγαν.

11.00
Περπατήστε γύρω από το γραφείο, τη γειτονιά ή το εμπορικό κέντρο (ανάλογα που βρίσκεστε) κατά τη διάρκεια του διαλείμματος σας. Μια πρόσφατη μελέτη της Mayo Clinic διαπίστωσε ότι οι αδύνατοι άνθρωποι περπατούν κατά μέσο όρο 5 ½ χλμ περισσότερο ανά ημέρα σε σχέση με τους παχύσαρκους ανθρώπους.

13.00
Το μεσημεριανό γεύμα έφτασε. Φάτε μια σαλάτα με σπανάκι και ψητό halibut (είναι μεγάλο ψάρι του Ατλαντικού και στα ελληνικά λέγεται ιππόγλωσσος) και αμύγδαλα. Όλα περιέχουν μαγνήσιο, που είναι ιδανικό για τον μεταβολισμό σας.

14.00
Αν πηγαίνετε σε κάποιο meeting για την δουλειά σας ή σε κάποια υποχρέωσή σας, κάντε το περπατώντας.

16.00
Πιείτε ένα ποτήρι πράσινο τσάι. Σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Journal of Nutrition, οι κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι μειώνουν το σωματικό λίπος.

17.00
Έχετε μαζί σας μια χούφτα κάποιο καυτερό σνακ. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2006, τα πικάντικα τρόφιμα βοηθούν στο να κάψετε λίπος και θερμίδες.

19.00
Κάντε μια μικρή βόλτα πριν από το δείπνο.

19.30
Η ώρα του δείπνου. Αν δεν έχετε φάει αρκετά μέσα στην ημέρα μην φοβηθείτε να φάτε περισσότερο. «Δεν έχει σημασία πότε τρώτε. Σημασία έχει πόση τροφή βάζετε στο στομάχι σας» λέει ο Gary Foster από το Temple University.

21.30
Πάρτε ένα καλό βιβλίο ή ένα περιοδικό και χαλαρώστε. Το άγχος αυξάνει το επίπεδο της κορτιζόλης, μιας χημικής ουσίας που ενισχύει το κοιλιακό λίπος. Διώξτε το μακριά.

22.30
Σιγουρευτείτε ότι ο ήλιος το πρωί δεν θα σας ξυπνήσει νωρίτερα. Σύμφωνα με μια μελέτη το 2008, το να μην κοιμάστε καλά επηρεάζει τις ορμόνες που ευθύνονται για την όρεξή σας για φαγητό και σας κάνουν να νιώθετε πιο πεινασμένοι. Καλό σας βράδυ!

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …