Σταφιδόψωμα από την Μαρία Λόη

Σταφιδόψωμα από την Μαρία Λόη

Πόσοι και πόσοι δεν λαχταρούμε το πρωί ένα ζεστό σταφιδόψωμο. Μπορεί οι φούρνοι, πια, να βγάζουν μια ποικιλία από τρόφιμα που μας περιμένουν να τα καταναλώσουμε αλλά τα σταφιδόψωμα θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Δείτε μια εύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε σπίτι σας και να τα απολαύσετε με τους καλεσμένους σας!

  • Υλικά

1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 και 1/3 φλιτζάνι νερό χλιαρό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι λάδι ελιάς
50 γρ. μαγιά νωπή
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλάκι αλάτι
Λάδι ελιάς για το άλειμμα

  • Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι από το νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, το λάδι, τις σταφίδες, τη διαλυμένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε, ώστε να ενωθούν σε μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3-4 κομμάτια και τα πλάθουμε σε στενόμακρα φρατζολάκια.
  4. Τα βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι, τα σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε τα σταφιδόψωμα με λάδι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 – 35 λεπτά.
  6. Βγάζουμε τα σταφιδόψωμα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …