Ρολό χοιρινό γεμιστό με μήλο και δαμάσκηνο

Ρολό χοιρινό γεμιστό με μήλο και δαμάσκηνο

Ξέρουμε ότι το ρολό χοιρινό γεμιστό με λιαστή ντομάτα και φέτα σας άρεσε πολύ, γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε μια παραλλαγή: Ρολό χοιρινό γεμιστό με μήλο και δαμάσκηνο, από την Μαρία Λόη.

  • Υλικά

3/4 κιλού κρέας χοιρινό νουά
2 κίτρινα μήλα ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1½ φλιτζ. λάδι ελιάς
1 ποτηράκι μπράντι
5 κουταλιές μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές κρέμα βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Δίχτυ για ρολό ή ειδικό σπάγκο μαγειρικής

  • Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεπλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε.

2. Με ένα μαχαιράκι το χαράσσουμε, έτσι ώστε να ανοίξει και να δημιουργηθεί μια παραλληλόγραμμη φέτα. Τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα διαφανούς μεμβράνης και τη χτυπάμε με ειδικό σφυράκι, ώστε να ανοίξει λίγο.

3. Βγάζουμε τη μεμβράνη από τη φέτα κρέατος, την πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και την αλείφουμε με τα σκόρδα και το μαϊντανό, πιέζοντας τα ελαφρά.

4. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 3 κουταλιές από τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα μήλα και τα δαμάσκηνα, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το μπράντι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να απορροφηθούν τα υγρά.

5. Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της φέτας κρέατος το μείγμα με τα μήλα και τα δαμάσκηνα, τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε μέσα στο ειδικό δίχτυ.

6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με την υπόλοιπη μαργαρίνη.

7. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψάκι, το περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού – μαργαρίνης και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, έως ότου ροδίσει.
Φροντίζουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να αλείφουμε το κρέας με τα υγρά από το ταψί και να το γυρίσουμε, ώστε να πάρει χρώμα ομοιόμορφα.

8. Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε στο ταψί την κρέμα βαλσάμικου, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.

9. Βγάζουμε το δίχτυ από το ρολό και το κόβουμε σε φέτες, περιχύνοντας με τη σάλτσα από το ταψί.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …