Μοσχαράκι στη γάστρα

Μοσχαράκι στη γάστρα

Ένα φαγητό για το τραπέζι της Κυριακής, ένα φαγητό βγαλμένο από το τραπέζι της κάθε οικογένειας. Και σε ποιον δεν αρέσει το μοσχαράκι; Δείτε μια πολύ νόστιμη συνταγή και θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

  • Υλικά για 4 άτομα

8 τεμάχια μάγουλα καθαρισμένα από ίνες και λιπάκια
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο σε χοντρές φέτες
600 ml κρασί κόκκινο
10 σποράκια κάρδαμο
5-6 κλωναράκια θυμάρι
3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
1 κιλό πατάτες με τη φλούδα
700 γρ. βλίτα
3 κρεμμυδάκια φρέσχα ψιλοκομμένα
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

  • Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά κι από τις δύο πλευρές και το αφαιρούμε από το σκεύος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο τσιγαρίζοντας τα για 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 3 λεπτά. Στρώνουμε σε γάστρα τα λαχανικά, τις ντομάτες, το κρέας και τα μυρωδικά και ρίχνουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 2 ώρες. Τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για μία ώρα. Ξεφλουδίζουμε, τις σπάμε με πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Λίγο πριν σερβίρουμε, ζεματίζουμε τα βλίτα σε αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τις πατάτες, επάνω τα βλίτα και τέλος το κρέας.

Από το περιοδικό Cook Book

Check Also

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Σπιτικές ελιές τσακιστές: Πως τις φτιάχνουμε

Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο …