Κέικ Πορτοκαλιού από τον Στέλιο Παρλιάρο

Κέικ Πορτοκαλιού από τον Στέλιο Παρλιάρο

Το κλασικό αγαπημένο γλυκό της γιαγιάς είναι εδώ! Ο Στέλιος Παρλιάρος, γνωστός για τα απίστευτα γλυκά του, μας δίνει μια υπέροχη συνταγή για ένα κέικ που αγαπάμε όλοι μας!

  • Υλικά (για 8-10 φέτες)

250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο στους 50 (ελέγχουμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και, ανακατεύοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το βούτυρο και τέλος το χυμό πορτοκαλιού.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 20 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …