Γαμοπίλαφο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γαμοπίλαφο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το γαμοπίλαφο στην όψη του μοιάζει με το ιταλικό ριζότο, μόνο που δεν είναι πιο χυλωμένο και βρασμένο το ρύζι, και φυσικά διαφέρει στην τεχνική του μαγειρέματος.

  • Υλικα

1 κιλό ζυγούρι (μεγάλο αρνί)
1 κρεμμύδι
500γρ. ρύζι καρολίνα
Χυμό από 2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας στακοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο καλής ποιότητας)
Αλάτι
Πιπέρι

  • Εκτέλεση

Μεριδιάζουμε το κρέας και το πλένουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει μαζί με το κρεμμύδι ολόκληρο. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε συχνά.

Μόλις γίνει το κρέας το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό. Μετράμε 1½ λίτρο ζωμό κρέατος και τον βάζουμε να πάρει βράση.

Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αλατίζουμε και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

Μόλις βράσει και χυλώσει το ρύζι ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το στακοβούτυρο. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με το κρέας.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …