Είναι η παχυσαρκία περισσότερο αποδεκτή στις μέρες μας;

Είναι η παχυσαρκία περισσότερο αποδεκτή στις μέρες μας;

Το ποσοστό της παχυσαρκίας μπορεί να αυξάνεται σταθερά με τα χρόνια, αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται. Στην πραγματικότητα, αυτό που σκέφτονται ως «ιδανικό βάρος» έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία 20 χρόνια, αντικατοπτρίζοντας την αυξανόμενη αποδοχή του να είναι κάποιος παχύσαρκος.

Μια νέα έρευνα σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι ο μέσος Αμερικανός ζυγίζει περίπου 8 κιλά περισσότερο από όσο ζύγιζε ο μέσος Αμερικανός πριν από 20 χρόνια. Το 1990, σύμφωνα με την έρευνα, η Αμερικανίδα γυναίκα ζύγιζε 65 κιλά. Σήμερα, η μέση γυναίκα ζυγίζει 72,5 (ο μέσος όρος βάρους για τους άνδρες το 1990 ήταν 81,5 κιλά και σήμερα είναι 89).

Όχι μόνο το βάρος της μέσης γυναίκας αυξήθηκε, αλλά άλλαξε και η αντίληψη για το ποιο θα πρέπει να είναι το ιδανικό βάρος, καθώς αυξήθηκε σχεδόν 4 κιλά τα τελευταία 20 χρόνια, πηγαίνοντας από τα 58,5 στα 62,5 κιλά. Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι αν και η μέση γυναίκα ζυγίζει 14 κιλά περισσότερο από το «ιδανικό βάρος» του 1990, πάνω από το μισό των ανδρών και των γυναικών σκέφτονται ότι το βάρος τους είναι «περίπου σωστό»

Η αύξηση τόσο του μέσου βάρους όσο και αυτού που θεωρούμε ιδανικό βάρος, δείχνει ότι το να είναι κάποιος παχύς έχει γίνει ο κανόνας. Όπως δείχνουν και τα νούμερα, υπάρχει σημαντική αύξηση των υπέρβαρων ανθρώπων στην Αμερική.

Τελικά, μήπως ο κόσμος έχει αρχίσει και κάνει αποδεκτό το να έχει κάποιος πολλά περισσότερα κιλά από όσα θα έπρεπε; Αυτό που εμφανίζεται στην Αμερική μήπως ισχύει και για την Ελλάδα;

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …