7 τρόποι να ασκηθείτε ενώ είστε στο γραφείο

7 τρόποι να ασκηθείτε ενώ είστε στο γραφείο

Πολλοί από εσάς εργάζεστε και περνάτε πολλές ώρες καθισμένοι σε ένα γραφείο. Αυτό σίγουρα θα σας δημιουργεί προβλήματα μιας κι έτσι τρώτε περισσότερο και, ταυτόχρονα, κινείστε λιγότερο. Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα, που ίσως δεν φαντάζεστε, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να ασκηθείτε εν ώρα εργασίας!

  • 1. Κάντε τις συναντήσεις σας περπατώντας

Αντί να καθίσετε σε ένα τραπέζι και να μιλήσετε, κάντε μια βόλτα με έναν συνάδελφό σας και μιλήστε για θέματα της εργασίας σας. Αν πρέπει να κρατήσετε σημειώσεις και θα πρέπει να καθίσετε, τότε φροντίστε να πάτε σε μια μακρινή αίθουσα συνεδριάσεων.

  • 2. Περπατήστε και μιλήστε στο τηλέφωνο

Σηκωθείτε και περπατήστε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Έτσι, θα διπλασιάσετε τις θερμίδες που καίτε. Κάντε το και έτσι μπορεί να φτάσετε να κάψετε περίπου 225 θερμίδες για κάθε ώρα που μιλάτε στο τηλέφωνο.

  • 3. Χρησιμοποιήστε μικρό ποτήρι για νερό

Με αυτό τον τρόπο θα σηκωθείτε περισσότερες φορές να πάτε να γεμίσετε το ποτήρι σας. Μια ακόμα καλύτερη πρόταση: Χρησιμοποιείστε άλλον όροφο για να γεμίσετε το ποτήρι σας. Και φυσικά όχι με το ασανσέρ!

  • 4. Αγοράστε ένα desk stepper

Μεγάλη υπόθεση! Κάψτε περίπου 91 θερμίδες σε 20 λεπτά (χωρίς να στέκεστε επάνω!). Βάλτε το στα πόδια σας κάτω από το γραφείο και γυμναστείτε δουλεύοντας.

  • 5. Μην έχετε κοντά σας το καλαθάκι σκουπιδιών

Χρησιμοποιήστε τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης της άλλης πλευράς του κτιρίου για να αυξήσετε τον αριθμό των βημάτων σας και να κάψετε περισσότερο λίπος.

  • 6. Μην στέλνετε e-mail…

…αλλά πηγαίνετε οι ίδιοι στους συναδέλφους σας ότι χρειάζονται. Από το γραφείο σας περπατήστε στο γραφείο τους. Εντάξει, μην το κάνετε κάθε μέρα αλλά μια φορά την εβδομάδα μπορείτε. Που ξέρετε, μπορεί να σας αρέσει και να το καθιερώσετε.

  • 7. Βρείτε συναδέλφους και προκαλέστε τους

Δεν μπορεί να είστε οι μοναδικοί που θέλουν να χάσουν βάρος και να κρατηθούν σε φόρμα. Βρείτε συναδέλφους που θέλουν να κάνουν το ίδιο και προκαλέστε τους σε ένα παιχνίδι. Φορέστε βηματομετρητές την ώρα της εργασίας και στο τέλος της εβδομάδας δείτε ποιος περπάτησε πιο πολύ. Ο νικητής κερδίζει έναν καφέ!

Δείτε επίσης:

5 τρόποι για να μην παχαίνετε στη δουλειά»

Τι μας «τρελαίνει» στο γραφείο

4 «κακά» πράγματα που κάνετε στο γραφείο και πρέπει να τα σταματήσετε

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …