Ρυζόγαλο με φιστίκια Αιγίνης από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ρυζόγαλο με φιστίκια Αιγίνης από τον Στέλιο Παρλιάρο

Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο εύκολα και λαχταριστά γλυκίσματα που υπάρχουν. Δείτε μια συνταγή από τον μετρ των γλυκών απολαύσεων, Στέλιο Παρλιάρο.

  • Υλικά (για 10 με 12 άτομα)

300γρ. φιστίκια Αιγίνης άψητα, καθαρισμένα
1½ λίτρο γάλα
180 γρ. ρύζι γλασέ
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρώς
1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα

  • Εκτέλεση

Τρίβουμε τα φιστίκια σε μια πετσέτα μέχρι να ξεφλουδιστούν. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με 200 γρ. από το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μάζα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, το ρύζι και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά γυάλινα μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …