Πως η θερμοκρασία του δωματίου επηρεάζει τον ύπνο σας

Πως η θερμοκρασία του δωματίου επηρεάζει τον ύπνο σας

Εάν ζείτε σε ένα παλιό σπίτι, ο χειμώνας μπορεί να σημαίνει για εσάς πολύ κρύο και ρίγος τα βράδια. Την ίδια στιγμή, όσοι έχουν καλοριφέρ και γενικότερα θερμαινόμενα διαμερίσματα έχουν, σχεδόν, ασφυκτικά ζεστά βράδια. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η θερμοκρασία δωματίου έχει σημαντική επίδραση στον ύπνο σας.

Για να κοιμηθείτε σωστά, το σώμα πρέπει να πιάσει ένα εσωτερικό επίπεδο θερμοκρασίας. Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου, για να βοηθήσει το σώμα σας να πιάσει αυτήν την θερμοκρασία, είναι μεταξύ 18 και 22 βαθμών Κελσίου.

  • Μερικά tips για να πετύχετε την κατάλληλη θερμοκρασία:

1. Σε περίπτωση που κρατήσετε το καλοριφέρ σας όλο το βράδυ, αφήστε ελάχιστα ανοιχτό το παράθυρο και έχετε σε λειτουργία έναν περιστρεφόμενο ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας θα βοηθήσει να κυκλοφορήσει ο αέρας, δημιουργώντας μια πιο ωραία θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο.

2. Για τα κρύα και πιο παλιά σπίτια, προτιμήστε ένα αυτόνομο καλοριφέρ και όχι μια θερμάστρα χώρου, επειδή είναι ασφαλέστερο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν κοιμάστε.

3. Αν κοιμάστε με κάποιον, που προτιμά μια διαφορετική θερμοκρασία, σιγουρευτείτε ότι η θερμοκρασία του δωματίου σας δεν πέφτει κάτω από 18 βαθμούς. Αν είστε εσείς αυτός που κρυώνει, φορέστε κάλτσες και μπλούζες πριν πέσετε για ύπνο!

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …