Πλήρες ημερήσιο Menu για γεύση και αδυνάτισμα

Πλήρες ημερήσιο Menu για γεύση και αδυνάτισμα

Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό και επιδόρπιο. Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το τι να καταναλώσετε μέσα σε μια ημέρα ώστε και βάρος να χάσετε αλλά και να απολαύσετε ωραίες γεύσεις.

Φυσικά δε λέμε ότι θα χάσετε άμεσα το βάρος αλλά σας δίνουμε μια κατεύθυνση για το τι πρέπει, περίπου, να τρώτε καθημερινά για να χάσετε βάρος μακροχρόνια.

  • Πρωινό: Πλιγούρι Βρώμης με ξηρούς καρπούς και κανέλα

Πλούσιο σε φυτικές ίνες το πλιγούρι βρώμης είναι αργό στην πέψη, πράγμα που βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και σας κάνει να νιώθετε γεμάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσθέστε κανέλα και ξηρούς καρπούς, κυρίως τα αμύγδαλα. Έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε α-λινολενικό οξύ, τα αμύγδαλα βοηθούν το σώμα να έχει έναν πιο γρήγορο μεταβολισμό. Η κανέλα βοηθά στη διατήρηση των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

  • Δεκατιανό: Πορτοκάλι

Πριν από το μεσημεριανό γεύμα, καταναλώστε ορισμένα εσπεριδοειδή όπως ένα πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ. Και τα δύο είναι γεμάτα φυτικές ίνες και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη αξιολόγησης, που σύμφωνα με μελέτη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε χορτάτοι και να τρώτε λιγότερες θερμίδες. Μια επιπλέον μελέτη από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα δείχνει ότι όταν συνδυάζεται με άσκηση η βιταμίνη C, που βρίσκεται στα εσπεριδοειδή, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος.

  • Μεσημεριανό: Σαλάτα με σπανάκι, κοτόπουλο, ντομάτες και αβοκάντο

Γεμάτο από θρεπτικές ουσίες, το σπανάκι είναι ήδη ένα superfood, ειδικά αν ψάχνετε να χάσετε βάρος. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες με πολύ λίγες θερμίδες και μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους μέχρι και το δείπνο.

Όταν σκέφτεστε για επιπλέον υλικά σε μια σαλάτα, επιλέξτε άπαχες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, όπως ντομάτες και αβοκάντο. Πολλαπλές μελέτες στο «Journal of Nutrition» λένε ότι οι άπαχες πρωτεΐνες έχουν μεγαλύτερες αντοχές από ότι οι υδατάνθρακες ή το λίπος. Οι άπαχες πρωτεΐνες περιέχουν το αμινοξύ λευκίνη, το οποίο βοηθά να κρατήσει το μεταβολισμό ζωντανό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το αβοκάντο, από την άλλη πλευρά, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστά για τη μείωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Τελευταίες αλλά όχι ασήμαντες, οι ντομάτες! Πέραν του ότι είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, οι ντομάτες είναι επίσης πλούσιες σε L-καρνιτίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το λίπος.

  • Απογευματινό: Γλυκοπατάτα με κουρκουμά

Όπως και τα άλλα τρόφιμα που βοηθούν να αποκρούσουν την πείνα, οι γλυκές πατάτες έχουν μεγάλη ποσότητα σε φυτικές ίνες και μια σειρά από άλλα καλά για σας θρεπτικά συστατικά. Οι γλυκές πατάτες, είναι αρκετά χαμηλές σε θερμίδες. Στο φούρνο ή ψητές, συνοδεύστε τη γλυκοπατάτα με κουρκουμά. Το μπαχαρικό αυτό μπορεί να επιβραδύνει την αύξηση του λιπώδους ιστού.

  • Βραδινό: Σούπα από άσπρα φασόλια και ντομάτα

Τα άσπρα φασόλια είναι γεμάτα με ανθεκτικό άμυλο, μια μοναδική ίνα που αντιστέκεται στην πέψη, κάτι που είναι καλό για την απώλεια βάρους. Η πιο αργή πέψη σημαίνει ότι το σώμα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα ώστε να κάψει περισσότερες θερμίδες και έτσι βοηθά στο κρατήσετε μακριά το αίσθημα της πείνας. Προσθέστε και ένα κομμάτι τυρί Parmigiano-Reggiano το οποίο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την καύση του λίπους στο σώμα σας.

  • Επιδόρπιο: Γιαούρτι με Blueberries

Αν στο τέλος της ημέρας θέλετε οπωσδήποτε και ένα γλυκό, καταναλώστε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή άπαχο, συμπληρώνοντας το με φρέσκα Blueberries. Μια μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι το γιαούρτι είναι η καλύτερη τροφή για την πρόληψη της αύξησης του βάρους. Επιπλέον, μια ξεχωριστή μελέτη έδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε Blueberries μπορεί να μας απαλλάξει από το κοιλιακό λίπος.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …