Λουκουμάδες της γιαγιάς Μαρίας

Λουκουμάδες της γιαγιάς Μαρίας

Η γιαγιά Μαρία έχει στο συρτάρι της και στο μυαλό της πολλές συνταγές, τις οποίες έχει μάθει, και αυτή, από την μαμά της και τη γιαγιά της. Όρεξη να μαγειρεύετε να έχετε και σιγά – σιγά θα σας τις αποκαλύψουμε όλες εδώ στο e-Diet.gr. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια λαχταριστή, παραδοσιακή, συνταγή για λουκουμάδες.

  • Υλικά:

Μαγιά ½ φακελάκι
Σπορέλαιο
Νερό 3 ποτήρια
Ούζο 1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη 1 κουταλιά
Αλάτι
Κανέλα
Μέλι

  • Εκτέλεση:

Βάζετε στην κατσαρόλα μας 3 ποτήρια χλιαρό νερό (μην τα γεμίσετε μέχρι πάνω). Λιώστε, πάλι, σε χλιαρό νερό μισό φακελάκι μαγιάς και προσθέστε το στην κατσαρόλα. Επίσης, προσθέστε ελάχιστο αλάτι, 1 κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας ούζο. Έχετε έτοιμο δίπλα σας 1,5 ποτήρι, περίπου, αλεύρι και αρχίστε να ρίχνετε σιγά – σιγά και να ανακατεύετε μέχρι να φτιάξετε το μείγμα. Δώστε, μόνο, προσοχή να μην είναι νερουλό.

Έπειτα, το αφήνετε να φουσκώσει. Η γιαγιά ανάβει για 2-3 λεπτά τον φούρνο στους 100 βαθμούς, και αφού τον σβήσει, βάζει το μείγμα και μόλις δει να φουσκώσει το αφαιρεί.

Στη συνέχεια, βάζετε αρκετό λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση) στην κατσαρόλα, κοντά στην μέση, και το αφήνετε να κάψει. Παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας, κόβετε από την ζύμη και το ρίχνετε στο λάδι. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Έχετε δίπλα σας ένα κυπελλάκι νερό, ώστε κάθε φορά να βουτάτε το κουτάλι πριν από κάθε επανάληψη. Ανακατέψτε τους λουκουμάδες και όταν ροδίσουν αφαιρέστε τους.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο και προσθέστε μέλι και κανέλα.

Καλή σας όρεξη!

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …