5 τρόποι να μείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και των διακοπών

5 τρόποι να μείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και των διακοπών

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πλησιάζουν! Αν και τα Χριστούγεννα είναι ωραία στην πόλη, αρκετοί θα θελήσουν να κάνουν ένα ταξιδάκι. Όμως, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ετοιμασία της βαλίτσας, στη διάρκεια του ταξιδιού και στις μέρες που θα περάσετε μακριά από το σπίτι σας, ώστε να μην παρασυρθείτε σε κακά, διατροφικά και fitness, μονοπάτια.

  • 1. Βάλτε στη βαλίτσα αντικείμενα χρήσιμα για την υγεία σας

Ακόμα κι αν το ταξίδι σας είναι για μόνο μερικές μέρες και οι μέρες σας στον τόπο προορισμού θα είναι βαρυφορτωμένες για να δείτε τους φίλους και την οικογένεια σας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρετε τα απαραίτητα μαζί σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας μερικά αντικείμενα υγείας, όπως αναλγητικά φάρμακα και εξοπλισμό ώστε να μπορέσετε να κάνετε κάποιες ασκήσεις, που θα σας κρατήσουν και σε φόρμα αλλά θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε και απρόβλεπτες καταστάσεις.

  • 2. Στο αεροπλάνο

Το ταξίδι στο διάστημα των διακοπών είναι δύσκολο για πολλούς λόγους. Το σώμα σας καταπονείται και πιέζεται. Ειδικά αν πάρετε αεροπλάνο ή λεωφορείο και ταξιδέψετε για αρκετές ώρες, προσέξτε τι θα φάτε, τι θα κάνετε, τι θα φοράτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ για να σας κρατήσουν γεμάτους, χωρίς να υποκύψετε στα fast food.

  • 3. Ασκηθείτε όπου κι αν βρίσκεστε

Είτε είστε στριμωγμένοι στην κρεβατοκάμαρα των παιδικών σας χρόνων (σε περίπτωση που έχετε πάει διακοπές στο πατρικό σας) είτε είστε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μην αφήνετε το πρόγραμμα για την φυσική σας κατάσταση στο περιθώριο. Δοκιμάστε κάποιες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε με λίγο ή καθόλου εξοπλισμό. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα Push-Ups.

  • 4. Αρχίστε την εξερεύνηση

Αν επισκέπτεστε τον τόπο γέννησής σας, αντί να επισκεφτείτε, με τους φίλους που έχετε εκεί, κάποιο μπαρ ή να πάτε για φαγητό, προτιμήστε να πάτε βόλτα σε κάποιο πάρκο ή να ανακαλύψετε μονοπάτια και μέρη που δεν είχατε βρει στο παρελθόν. Προτιμήστε δηλαδή να κουνηθείτε. Αν μείνετε σε ξενοδοχείο προτιμήστε ένα που είτε θα έχει γυμναστήριο είτε θα υπάρχει ένα σε κοντινή απόσταση.

  • 5. Πίσω στο σπίτι

Μόλις γυρίζετε πίσω στο σπίτι, μην αποθαρρύνεστε και μην σας παίρνει από κάτω επειδή οι διακοπές τελείωσαν. Μην χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία ότι μόλις γυρίσατε από τις διακοπές και ότι θέλετε το χρόνο σας για να ξαναρχίσετε γυμναστική. Ίσα – ίσα που η άσκηση θα σας βοηθήσει ώστε να ξαναμπείτε στον καθημερινό σας ρυθμό γρήγορα.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …