4 tips για να γίνετε καλύτεροι στο τρέξιμο

4 tips για να γίνετε καλύτεροι στο τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι ένα δημοφιλές χόμπι, επειδή δεν απαιτεί να ξέρετε πολλά για να ξεκινήσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε τα παπούτσια σας και να πάτε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τεχνική. Διαβάστε μερικές συμβουλές για το πώς θα γίνετε καλύτερος δρομέας από όλες τις απόψεις.

  • 1. Μάθετε τα βασικά:

Μπορεί να είναι εύκολο για όλους να ξεκινήσουν να τρέχουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει κάποιος να έχει και την ικανότητα για να τρέξει. Εάν είστε αρχάριος, δώστε προσοχή στο πώς τρέχετε. Ακούστε το βάδισμα σας. Δεν πρέπει να τρέχετε άναρχα ή να χτυπάτε τα πόδια σας στο έδαφος δυνατά.

  • 2. Καθορίστε τους στόχους σας: 

Θέλετε να είστε πιο γρήγοροι; Θέλετε να είστε σε θέση να τρέξετε περισσότερο χωρίς διακοπή; Μόλις καθορίσετε τους στόχους σας, μπορείτε να βρείτε και να ακολουθήσετε ένα σχέδιο για να τα καταφέρετε. Αν θέλετε να είστε πολύ γρήγορος, η προπόνηση που θα κάνετε δεν είναι ίδια με την προπόνηση κάποιου που θέλει να τρέξει στον μαραθώνιο, για παράδειγμα.

  • 3. Προκαλέστε τον εαυτό σας:

Αυτό που κάποτε φαινόταν σαν τρελό, το να τρέχετε καθημερινά δηλαδή πολλά χιλιόμετρα, είναι τώρα μια απλή φυσιολογική καθημερινή σας προπόνηση. Αλλά μην επαναπαύεστε. Βάλτε κάτι καινούργιο στο πρόγραμμά σας. Ανεβείτε περισσότερες ανηφόρες ή αυξήστε τα χιλιόμετρα που τρέχετε. Ανεβάστε, λοιπόν, τον πήχη και κρατείστε ζωντανό το ενδιαφέρον σας.

  • 4. Μην ξεχνάτε και τα υπόλοιπα:

Σίγουρα τρέχοντας πολλά χιλιόμετρα θα έχετε γυμνάσει πολύ τα πόδια σας αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε και το υπόλοιπο σώμα σας. Μην μένετε μόνο στο διάδρομο όταν θα πάτε στο γυμναστήριο. Είναι σημαντικό να δυναμώσετε και σε άλλα σημεία ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς. Η γιόγκα και οι διατάσεις, για παράδειγμα, βοηθούν τους δρομείς. Κάνουν τους μυς ελαστικούς και ανθεκτικούς στον πόνο.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …