3 τρόποι για να μείνετε σε εγρήγορση χωρίς να πιείτε καφέ

3 τρόποι να μείνετε σε εγρήγορση χωρίς να πιείτε καφέ

Μερικές φορές ξυπνάτε το πρωί και νιώθετε ότι ο εγκέφαλός σας υπολειτουργεί. Άλλες πάλι, γύρω στο απόγευμα, αρχίζετε και νιώθετε «πτώμα». Αμέσως τρέχετε να φτιάξετε ένα φλιτζάνι καφέ. Δείτε τρεις εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεπεράσετε την υποτονική αυτή διάθεση χωρίς να χρειάζεστε την βοήθεια του καφέ.

  • 1. Άσκηση

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να νικήσετε μια στιγμή που νιώθετε υποτονικοί είναι να σηκωθείτε και να κινηθείτε! Ακόμη και μια μικρή κίνηση να τεντωθείτε είναι αρκετή για τη ροή του αίματος, να χαλαρώσουν οι μυς και να ξυπνήσει ένα κουρασμένο σώμα. Δοκιμάστε γιόγκα ή βγείτε έξω να περπατήσετε. Οι μελέτες δείχνουν ότι η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας κατά 20% και ότι η έκθεση στο φως του ηλίου αυξάνει την εγρήγορση και τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Δοκιμάστε το και τοποθετήστε ένα απογευματινό τρέξιμο στο πρόγραμμά σας ή πηγαίνετε μια βόλτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος από την δουλειά.

  • 2. Καταναλώστε τα σωστά τρόφιμα

Είναι εύκολο να κάνετε κακές διατροφικές επιλογές, όταν είστε κουρασμένοι, αλλά αντισταθείτε σε αυτήν την επιθυμία σας. Καταναλώστε ένα υγιεινό σνακ που περιέχει ένα καλό μείγμα από σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θα σας βοηθήσει ώστε να μείνετε σε εγρήγορση. Εάν αισθάνεστε εξαιρετικά υποτονικοί, προσφέρετε στον εαυτό σας ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, το οποίο θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας.

  • 3. Πιείτε νερό

Μερικές φορές η καταπολέμηση της κόπωσης και της υποτονικότητας είναι τόσο εύκολη που φτάνει ένα ποτήρι νερό. Είναι γνωστό ότι η κόπωση είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της αφυδάτωσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντοτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό ή ότι εκεί που είστε θα έχετε τη δυνατότητα να πιείτε ένα ποτήρι νερό όποτε το ζητήσετε.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …