Τηγανητός σολωμός & πατάτες με παρμεζάνα

Τηγανητός σολωμός & πατάτες  με παρμεζάνα

Μια πολύ γευστική και εύκολη σε εκτέλεση επιλογή για το μεσημεριανό σας, και όχι μόνο, γεύμα. Καλή απόλαυση!

  • Υλικά

1 φιλέτο σολομού (περίπου 170 γραμμάρια)
2 μεσαίες πατάτες
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια ανάμικτη πράσινη σαλάτα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κουταλιές, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, βαλσάμικο βινεγκρέτ
1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

  • Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε το ψάρι μέσα στο λάδι (ελαιόλαδο κατά προτίμηση). Τηγανίστε 6 λεπτά από κάθε πλευρά.

2. Ενώ τηγανίζετε τα ψάρια, τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Βάλτε τις σε φούρνο μικροκυμάτων στο High για 8 έως 10 λεπτά.

3. Κόψτε τις μαγειρεμένες πατάτες στη μέση, και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, και την παρμεζάνα.

4. Βάλτε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, τις ντομάτες και το βαλσάμικο σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά.

5. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στίψτε το χυμό του λεμονιού στα ψάρια. Σερβίρετε με πατάτες και σαλάτα.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …