Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται με τη μαμά τους μέχρι τα 3 τους χρόνια

Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται με τη μαμά τους μέχρι τα 3 τους χρόνια

Αυτή η πρόταση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με άλλες προειδοποιήσεις, δείχνει ότι οι καρδιές των βρεφών δέχονται μεγαλύτερη πίεση αν τα αφήσουμε να κοιμούνται μόνα τους.

Η αναστάτωση του ύπνου και το στρες είναι οι δύο κύριες αιτίες που οδήγησαν τον Dr Nils Bergman στο παραπάνω συμπέρασμα.

Ισχυρίζεται ότι ο ύπνος στο στήθος της μαμάς ξεκουράζει τα νεογέννητα και τα ηρεμεί. Ο Dr Nils Bergman, που είναι παιδίατρος στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική διαπίστωσε, επίσης, ότι αν το μωρό κοιμάται μόνο του καθίσταται δύσκολο να συνδεθεί με τη μαμά του.

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού μπορεί, επίσης, να καταστραφεί από τον νυχτερινό αποχωρισμό από την μητρική αγκαλιά κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς αργότερα στη ζωή όπως υποστηρίζει η έρευνα.

Όμως, το να αφήνεις ένα νεογέννητο να κοιμάται με τη μαμά του, έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες προειδοποιήσεις για το επίμαχο θέμα, που παροτρύνουν τους γονείς να αφήσουν τα μωρά να κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι φοβούμενοι μήπως η μητέρα καταπλακώσει το βρέφος στον ύπνο της.

Ο Dr Nils Bergman, ωστόσο, επιμένει ότι ο βρεφικός θάνατος και οι τραυματισμοί των νηπίων δεν προκαλούνται από την παρουσία της μητέρας. «Όταν τα μωρά υποφέρουν από αιφνίδιο βρεφικό θάνατο, δεν είναι επειδή η μητέρα τους είναι παρούσα», δήλωσε στην Daily Mail. «Είναι εξαιτίας άλλων γεγονότων: από τοξικές αναθυμιάσεις, από τα τσιγάρα, το αλκοόλ, τα μεγάλα μαξιλάρια και τα επικίνδυνα παιχνίδια».

Ο Dr Nils Bergman, ο οποίος ίδρυσε ένα κίνημα που ονομάζεται «Kangaroo Mother Care», τονίζει τα οφέλη από την επαφή μεταξύ μιας μητέρας και του νεογέννητού της και μελέτησε τις συνήθειες ύπνου 16 νηπίων για την έρευνα.

Βρήκε ότι οι καρδιές των μωρών είχαν μέχρι και τρεις φορές περισσότερο άγχος όταν κοιμόνταν σε μια κούνια και όχι στο στήθος της μητέρας τους. Μόλις έξι μωρά στην ερευνητική ομάδα είχαν έναν ήσυχο ύπνο το βράδυ.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης τη διακοπή του κύκλου του ύπνου στα μωρά που κοιμούνται σε βρεφικές κούνιες, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των οργάνων. Ο Dr Bergman προειδοποίησε ότι η έλλειψη ύπνου σε αυτό το στάδιο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα συμπεριφοράς για το παιδί στη μετέπειτα ζωή.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …