Πιο ευτυχισμένες με τη μέτρια άσκηση οι μεσήλικες γυναίκες

Οι γυναίκες της μέσης ηλικίας είναι πιο ευτυχισμένες με τη μέτρια άσκηση

Οι μεσήλικες γυναίκες ήταν πιο πολύ ευτυχισμένες και μάλιστα ενθαρρύνονται και μπορούν να συνεχίσουν να ασκούνται και στο μέλλον σε αντίθεση με τις αντίστοιχες που έκαναν πιο έντονη άσκηση.

Οι ερευνητές με επικεφαλής την Steriani Elavsky του «Penn State University» της Πενσυλβάνια έβαλαν 255 γυναίκες μεταξύ 40 και 60 ετών να κάνουν είτε μέτρια είτε έντονη άσκηση και στη συνέχεια εθελοντές παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις τους.

Συνολικά, οι γυναίκες που έκαναν μέτρια άσκηση είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να αισθανθούν ευεξία και τη σιγουριά ότι θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερη σωματική άσκηση στο μέλλον, ενώ επιπλέον μειώθηκαν τα συναισθήματα της θλίψης και του άγχους σε σχέση με την ομάδα που έκανε έντονη άσκηση.

«Η άσκηση θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, αλλά είναι πιο ευχάριστη όταν εκτελείται σε μέτριας ένταση σε σύγκριση με την έντονη, ειδικά αν είστε ανενεργοί το προηγούμενο διάστημα ή αν είστε υπέρβαροι» λέει η Elavsky.

«Οι μεσήλικες γυναίκες είναι μεταξύ των λιγότερο ενεργών και το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητάς τους μειώνεται με την ηλικία. Οι ασκήσεις με διαφορετική κάθε φορά ένταση έχουν διαφορετικές συνέπειες για τη διάθεση αυτών των γυναικών; Κατά πόσον αυτές προβλέπουν αλλαγές στη συνολική φυσική δραστηριότητα στη μέση ηλικία των γυναικών; Είναι σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» προσθέτει η Elavsky.

Check Also

Φτιάξτε κοιλιακούς με pilates

Φτιάξτε κοιλιακούς με Pilates

Οι κοιλιακοί είναι το νούμερο ένα ζητούμενο για πολλές και πολλούς που ασχολούνται με τη …