Καφές vs Τσάι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Καφές Vs Τσάι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Όταν συγκρίνουμε καφέ και τσάι για το ποιο από τα δύο είναι πιο υγιεινό, η απάντηση εξαρτάται από πολλά. Για τους περισσότερους, ο καφές είναι πιο υγιεινός.

Για αιώνες, ο καφές έχει επαινεθεί για τις αναζωογονικές του ιδιότητες. Και είναι, πραγματικά, υγιεινός για σας. Ο καφές διεγείρει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και μειώνει την πνευματική κόπωση. Ξεσηκώνει τις διανοητικές σας ικανότητες!

Δύο μεγάλες κούπες του καφέ ή 300 mg καφεΐνης ημερησίως, μπορούν να βελτιώσουν την αρνητική σας διάθεση. Πίνοντας καφέ φαίνεται να μειώνεται ο κίνδυνος της νόσου του Parkinson – οι λάτρεις του καφέ έχουν περίπου τρεις έως έξι φορές χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου σε σύγκριση με αυτούς που δεν πίνουν.

Έρευνα σχετικά με τις χημικές ιδιότητες του καφέ δείχνουν ότι ένα φλιτζάνι περιέχει ισχυρά και προστατευτικά αντιοξειδωτικά, τα οποία αναστέλλουν την οξείδωση των κυττάρων στο σώμα μας. Η οξειδωτική βλάβη σχετίζεται με τον διαβήτη, την αρθρίτιδα και τον καρκίνο. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών.

Ο καφές είναι ιδιαίτερα υψηλός σε φλαβονοειδή, μια ομάδα αντιοξειδωτικών. Τα φλαβονοειδή παρουσιάζουν προστατευτική δύναμη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα μέσω της μείωσης της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης. Έτσι, ο καφές προστατεύει από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Επίσης, είναι γνωστό ότι ο καφές διεγείρει την δραστηριότητα του εντέρου αλλά μειώνει, επίσης, τον κίνδυνο των πεπτικών διαταραχών, όπως η χολολιθίαση και κίρρωση του ήπατος. Ο καφές έχει μια προστατευτική επίδραση έναντι του παχέος εντέρου.

Αλλά αν πίνετε πράσινο τσάι, το οποίο είναι απλά τσάι που δεν έχει υποστεί ζύμωση, τότε θα πρέπει να πούμε ότι το πράσινο τσάι είναι το πιο υγιεινό ρόφημα. Είναι πλούσιο σε φλαβονόλες, οι οποίες χάνονται όταν το τσάι υποστεί ζύμωση.

Συνοψίζοντας, αν μιλάμε για τον καφέ και το μαύρο τσάι, ο καφές είναι η υγιέστερη επιλογή. Αν το τσάι που πίνετε είναι το πράσινο τσάι, τότε αυτό είναι η υγιέστερη επιλογή, αφού υπερτερεί του καφέ.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …