Η «heavy metal» μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη

Η «heavy metal» μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη

Οι έφηβοι που ακούνε heavy metal διατρέχουν κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη ή να αυτοκτονήσουν σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη.

Το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης λέει ότι η πρώιμη παρέμβαση στα σχολεία είναι απαραίτητη πριν αρχίσουν τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών.

Η Katrina McFerran ήταν επικεφαλής σε μια έρευνα που διήρκεσε πέντε χρόνια και βρήκε ότι η heavy metal επηρέασε ψυχικά ορισμένους εφήβους ηλικίας μεταξύ 13 και 18.

«Οι περισσότεροι νέοι ακούνε μια σειρά από μουσικές με θετικό τρόπο προκειμένου να ανεβάσουν τη διάθεσή τους ή για να να τους δώσει ενέργεια κατά την διάρκεια μιας άσκησης», δήλωσε η McFerran στην εφημερίδα «Herald Sun». «Αλλά οι νέοι που κινδυνεύουν από κατάθλιψη είναι πιο πιθανό να ακούνε μουσική, κυρίως heavy metal, με έναν αρνητικό τρόπο».

Η McFerran είπε ότι άλλα είδη μουσικής, συμπεριλαμβανομένης της ραπ, της ροκ και της ποπ δεν είχαν τα ίδια αποτελέσματα όπως η heavy metal.

Οι νέοι στράφηκαν προς τη heavy metal, επειδή βρήκαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την πραγματικότητα ενώ την ίδια στιγμή τους έκανε να μην είναι οι μόνοι που νιώθουν ψυχικό πόνο. Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι και μερικοί έφηβοι είχαν ανεβασμένη διάθεση ακούγοντας τον ίδιο τύπο μουσικής.

Γονείς κλήθηκαν να ρωτήσουν τα παιδιά τους πως αισθάνονται μετά από την ακρόαση heavy metal. Αν τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να σταματήσουν να ακούνε αυτό το είδος μουσικής.

Check Also

Μαγειρικά υπονοούμενα

Μαγειρικά υπονοούμενα

Χαμός έχει γίνει σήμερα στο twitter με το hashtag «μαγειρικα_υπονοουμενα». Ας δούμε μερικά για να …