Ασπιρίνη: Σύμμαχος κατά του καρκίνου του εντέρου

Ασπιρίνη: Σύμμαχος κατά του καρκίνου του εντέρου

Λαμβάνοντας δύο χάπια ασπιρίνης την ημέρα μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε μια έρευνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς επιστήμονες. Ο καρκίνος του εντέρου είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος στη Βρετανία, με 40.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο και πάνω από 16.000 θανάτους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 861 μεσήλικα άτομα με σύνδρομο Lynch και διαπίστωσε ότι εκείνοι που έπαιρναν δύο χάπια 300mg την ημέρα για δύο χρόνια είχαν 63% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου, πέντε χρόνια αργότερα, από αυτούς που χρησιμοποιούσαν ένα άλλο φάρμακο.

Ο καθηγητής Sir John Burn από το πανεπιστήμιο του Newcastle, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, είπε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήταν «πολύ ικανοποιημένοι» με τα «εντυπωσιακά» αποτελέσματα.

Αυτός και ο καθηγητής Tim Bishop, του Πανεπιστημίου του Λιντς, πρότεινε τα άτομα με σύνδρομο Lynch να παίρνουν ασπιρίνη από την ηλικία των 20, δεδομένου ότι μπορούν να αναπτύξουν τον καρκίνο πολύ πριν από τη μέση ηλικία.

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι η ασπιρίνη μπορεί να αποβεί μοιραία για άλλους ανθρώπους σε περίπτωση που την λάβουν σε μεγάλη ποσότητα καθώς μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στο έντερο και στο στομάχι.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …