Απαντήσεις σε 6 συχνά διλήμματα

Αναποφάσιστη Γυναίκα

Να κοιμάστε περισσότερο ή να κινείστε; Να τρώτε pizza ή κινέζικο; Δείτε τις απαντήσεις σε διάφορα συχνά διλήμματα που μπορεί να σας απασχολούν.

1. Να κοιμάμαι μια ώρα περισσότερο ή να σηκώνομαι και να κινούμαι;

Καλύτερη επιλογή: Να κινείστε. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, οκτώ ώρες ύπνου δεν είναι τόσο απαραίτητες για την καλή υγεία, όσο η τακτική άσκηση.

Αλλά: Εάν στερείστε τον ύπνο, αν έχετε ένα νέο μωρό «δεν αξίζει να θυσιάσετε τον ύπνο για την άσκηση», λένε οι ειδικοί. Εκτός από την κούραση και την δυσκολία στην συγκέντρωση, ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη, την παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και στον διαβήτη.

2. Να φάω το πρωί ένα ντόνατ ή να μην φάω τίποτα;

Καλύτερη επιλογή: Ντόνατ. Μπορεί να έχετε φύγει γρήγορα από το σπίτι χωρίς να φάτε πρωινό και φτάνετε στη δουλειά σας και το πρώτο που βλέπετε μπροστά σας είναι ένας δίσκος με ντόνατς. Τι κάνετε; Τρώτε! Αν δεν έχετε φάει για πάνω από οκτώ ώρες, ίσως αισθάνεστε πεινασμένοι, και τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να μην σας βοηθούν να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας.

Αλλά: Για να αντισταθμίσετε ορισμένα από τα μειονεκτήματα του ντόνατ (είναι γεμάτο με trans λίπη), πιείτε ταυτόχρονα ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε κάποια πρωτεΐνη.

3. Να βάζω θερμοφόρα ή παγοκύστη μετά από έναν τραυματισμό;

Καλύτερη επιλογή: Παγοκύστη. Οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι για τις πρώτες 24 με 48 ώρες του πόνου των μυών ή ενός τραυματισμού, ο πάγος είναι η καλύτερη επιλογή.

Αλλά: Μετά από 48 ώρες, η θερμότητα μπορεί να είναι κατευναστική γιατί βοηθάει τη ροή του αίματος στην περιοχή για να ξεκινήσει η αποκατάσταση του τραυματισμού.

4. Να παραγγείλω γλυκό ή δεύτερο ποτήρι κρασί;

Καλύτερη επιλογή: Γλυκό. Αν και κανείς δεν υποστηρίζει ότι είναι υγιές να φάτε ένα πλούσιο επιδόρπιο, η έρευνα είναι αρκετά σαφής: Οι γυναίκες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα.

Αλλά: Επειδή η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, καθώς και του διαβήτη και καρδιακής νόσου, πάρτε ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Μια τάρτα φρούτων είναι μια καλύτερη επιλογή από ό,τι ένα cheesecake.

5. Πριν πάω για τρέξιμο, να κάνω διατάσεις για 5 λεπτά ή να περπατήσω 5 λεπτά;

Καλύτερη επιλογή: Περπάτημα. Για να προετοιμαστεί το σώμα σας για μια δραστηριότητα, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι μια παρόμοια δραστηριότητα που είναι πιο αργή και ήπια. Έτσι, αν πρόκειται για ένα τρέξιμο, ξεκινήστε με το περπάτημα και στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ένταση.

Αλλά: Οι διατάσεις προωθούν την ευελιξία, η οποία μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

6. Να παραγγείλω pizza ή κινέζικο;

Καλύτερη επιλογή: Pizza. Δύο κομμάτια Pizza μαργαρίτα έχουν περίπου 480 θερμίδες, 16 γραμμάρια λιπαρών ουσιών, και 1.180 milligrams νατρίου. Σε αντίθεση με μία μερίδα κινέζικου κοτόπουλου που συνοδεύεται από μπρόκολο και μπορεί να περιέχει περισσότερες από 1.100 θερμίδες, με περισσότερα από 20 γραμμάρια λίπους και 2.200 milligrams νατρίου.

Αλλά: Επειδή το μπρόκολο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες, η καλύτερη επιλογή όλων θα ήταν να έχετε ένα κοτόπουλο και μπρόκολο μαγειρεμένα στον ατμό! Αλλά πόσο ευχάριστο θα σας ήταν;

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …