10 υλικά που πρέπει να έχετε πάντα στην κουζίνα σας

Δέκα υλικά που πρέπει να έχετε πάντα στην κουζίνα σας

Υπάρχουν ορισμένα υλικά που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα. Πάντα χρήσιμα, είναι εκεί περιμένοντας να τα καταναλώσετε!

  • 1. Σάλτσα από σόγια

Δοκιμάστε τη πάνω από το ρύζι και τα λαχανικά, δίνοντάς τους μια ανατολίτικη γεύση. Τα λαχανικά σας μπορεί να μην είναι εξωτικά (μπρόκολο, κρεμμύδια και καλαμπόκι) αλλά η προσθήκη της σάλτσας σόγιας θα τους δώσει μια άλλη γεύση, πολύ καλύτερη. Είναι ιδανικό για μια γρήγορη λύση όταν πεινάτε.

  • 2. Ελαιόλαδο

Αυτό είναι ένα συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα. Είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία σας και μπορείτε να το προσθέσετε στα ζυμαρικά για μια καλύτερη γεύση. Μπορείτε να το βάλετε μέσα σε σάλτσες που φτιάχνετε και, φυσικά, στις σαλάτες. Είναι ένα απαραίτητο μέρος της μεσογειακής διατροφής.

  • 3. Ζυμαρικά

Οποιοδήποτε είδος ζυμαρικών είναι καλό να βρίσκεται στην κουζίνα σας. Φτιάχνετε μια απλή σάλτσα, τη συνοδεύετε με τα ζυμαρικά και το φαγητό σας είναι έτοιμο.

  • 4. Ρύζι

Το καλύτερο είδος για να μαγειρέψετε είναι το ρύζι μπασμάτι, αλλά και το καστανό ρύζι ή οποιοδήποτε άλλο είδος αξίζει να το καταναλώσετε. Όταν δεν έχετε ιδέα για το τι θα φάτε, το ρύζι είναι πάντα μια λύση.

  • 5. Φακές

Οι κόκκινες φακές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια σούπα ή για ένα στιφάδο. Η προσθήκη μπαχαρικών θα σας δώσει ένα νόστιμο υγιεινό γεύμα, γεμάτο πρωτεΐνες. Αν θέλετε αναμιγνύεται με τυρί και φρυγανιά.

  • 6. Κονσέρβες τόνου

Εάν έχετε μια κονσέρβα τόνου, μπορείτε να τη προσθέσετε στα ζυμαρικά ή στο ρύζι έχοντας ένα πιάτο γεμάτο με πρωτεΐνες. Ακόμα μπορείτε να φτιάξετε ένα σάντουιτς με τόνο και μαγιονέζα.

  • 7. Κονσέρβες ντομάτας

Πάντα χρήσιμες οι κονσέρβες ντομάτας μιας και οι φρέσκες ντομάτες δεν είναι διαθέσιμες πάντα. Έτσι μπορείτε να τις προσθέσετε σε σάλτσες και να τις κάνετε πολύ γευστικές. Μπορούν να προστεθούν στα πιάτα με κρέας και γενικά χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους κάνοντας τις χρήσιμες σε κάθε κουζίνα.

  • 8. Αποξηραμένα βότανα

Τα αποξηραμένα βότανα είναι μια must επιλογή για όποιον σέβεται τον εαυτό του και… το ντουλάπι του. Προσθέτουν γεύση σε όλα τα πιάτα ενώ επίσης μπορείτε να κάνετε αφεψήματα όταν έχετε γρίπη ή πονόλαιμο. Τα σημαντικότερα είναι η ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, ο βασιλικός και τα φύλλα δάφνης. Με αυτά μπορείτε δημιουργήσετε ορισμένα πραγματικά γευστικά πιάτα, και να θυμάστε ότι ο βασιλικός και η ρίγανη ταιριάζουν πολύ με τις ντομάτες.

  • 9. Μπαχαρικά

Αυτά είναι τόσο σημαντικά όσο τα βότανα και πρέπει πάντα να υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το τσίλι σε σκόνη και το μαύρο πιπέρι το οποίο είναι ένα must για σχεδόν κάθε γεύμα. Άλλα μπαχαρικά είναι η κανέλα και οι σπόροι κύμινου. Προσθέστε τα μπαχαρικά σε σάλτσες. Μυρίζουν τόσο όμορφα που θα ξεχάσετε την θλίψη σας.

  • 10. Γάλα σε σκόνη

Είναι πάντα χρήσιμο να το έχουμε καθώς μπορούμε να το βάζουμε στο τσάι και στον καφέ. Μπορείτε επίσης να κάνετε σάλτσες για τα ζυμαρικά ή το ρύζι.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …