Ποιο είναι το καλύτερο αγχολυτικό;

Ποιο είναι το καλύτερο αγχολυτικό;

Τι πρέπει να κάνετε μετά το γραφείο εκείνες τις ημέρες που καταρρέετε κάτω από αφόρητο άγχος και στρες;

Υπάρχουν κάποιες ημέρες που ο προϊστάμενός σας είναι σε «τρελή φόρμα» και σας πιέζει τόσο πολύ που το απόγευμα νιώθετε πως κάθε χιλιοστό του κορμιού σας είναι έτοιμο να φωνάξει. Αν η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό είναι να αρχίσετε μαθήματα kick boxing για να ξεσπάσετε, ξανασκεφτείτε το.

Ψυχολόγοι ειδικευμένοι πάνω στα σπορ προτείνουν να κάνετε ασκήσεις με συγκεκριμένο ρυθμό έτσι ώστε να μην επικεντρώνεστε στις κινήσεις αλλά στη διαφραγματική αναπνοή. Ναι, καλά το καταλάβατε η γιόγκα είναι η σωστή επιλογή. Μόλις μετά από μια συνεδρία, σύμφωνα με μελέτες, παρατηρείται μείωση της κορτιζόλης (μια ορμόνη που σχετίζεται με το άγχος) και ενεργοποίηση ουσιών που επιβραδύνουν την υψηλή δραστηριότητα των νευρώνων.

Ειδικότερα προτιμήστε στάσεις της γιόγκα, όπως η κόμπρα, που ανασηκώνουν το στέρνο για ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα. Οι ειδικοί συγκλίνουν πως όταν νιώθετε άγχος οι ώμοι σας κυρτώνουν προς τα εμπρός και το να τους επαναφέρετε στην αρχική τους θέση και να «ανοίξουν» βοηθά ιδιαίτερα.

Πηγή: queen.gr

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *