Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή
Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα το κυριακάτικο τραπέζι σας! Από ποιον άλλο; Τον Βασίλη Καλλίδη!

Υλικά (για 4 άτομα):
1 κιλό σπάλα χοιρινή σε χοντρά κυβάκια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
10 – 12 ντοματίνια
1 πράσινη καυτερή πιπεριά σε φετάκια
1/2 ποτηράκι ρετσίνα
αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη

Για τη ζύμη:
3 φλ. αλεύρι
1 φλ. χλιαρό νερό
1/2 φλ. ρετσίνα
2 φακελάκια μαγιά
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

– Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι και το αλάτι.
– Προσθέτουμε τη ρετσίνα και λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματισθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει, για περίπου 30 λεπτά.
– Βάζουμε τα κομματάκια του χοιρινού μαζί με το λάδι σε ένα τηγάνι και το ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 15 λεπτά.
– Τελευταία στιγμή προσθέτουμε το αλατοπίπερο και σβήνουμε με τη ρετσίνα.
– Ζυμώνουμε ελαφρά το ζυμάρι και το πατάμε για να σχηματίσουμε έναν παχύ δίσκο, σα λαγάνα, στο μέγεθος του πυρίμαχου σκεύους που θα ψήσουμε το χοιρινό στον φούρνο.
– Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια, το κεφαλοτύρι και την πιπεριά. – – Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με τη ζύμη.
– Πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσει η ζύμη στο ταψάκι.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30-35 λεπτά.
– Σερβίρουμε όπως είναι ή αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Check Also

Brownies με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Brownies με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Τα brownies είναι το αγαπημένο γλυκό πολλών! Ειδικά αν το συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό …