Μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη συνταγή για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου, ένα πολύ νόστιμο σουφλέ κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
500-700 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 φέτες ψωμί τοστ κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
5 χούφτες σπανάκι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κοτόπουλο ψητό ξεψαχνισμένο (χωρίς την πέτσα κατά προτίμηση) και κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
Εκτέλεση
– Σε μια μέτρια κατσαρόλα που την έχουμε σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό για να πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι.
– Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμέλ να πήξει. Για περισσότερες λεπτομέρειες κοιτάξτε στο λινκ.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά.
– Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια αυγών που θα τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος.
– Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι που να γίνουν μια όχι πολύ σφιχτή μαρέγκα και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά – σιγά στο μείγμα μας ανακατεύοντας ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας.
– Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ χωρητικότητας 2 λίτρων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.