Σουφλέ Κοτόπουλο

Σουφλέ Κοτόπουλο

Μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη συνταγή για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου, ένα πολύ νόστιμο σουφλέ κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
500-700 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 φέτες ψωμί τοστ κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
5 χούφτες σπανάκι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κοτόπουλο ψητό ξεψαχνισμένο (χωρίς την πέτσα κατά προτίμηση) και κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

Εκτέλεση
– Σε μια μέτρια κατσαρόλα που την έχουμε σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό για να πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι.
– Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμέλ να πήξει. Για περισσότερες λεπτομέρειες κοιτάξτε στο λινκ.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά.
– Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια αυγών που θα τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος.
– Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι που να γίνουν μια όχι πολύ σφιχτή μαρέγκα και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά – σιγά στο μείγμα μας ανακατεύοντας ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας.
– Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ χωρητικότητας 2 λίτρων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …