Τσούχτρα: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει

Τσούχτρα: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει
Καλοκαίρι είναι και το τσίμπημα της τσούχτρας είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στη διάρκεια των διακοπών σας. Μακριά από όλους μας, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που μας συμβεί.

Εάν δεν είστε αλλεργικοί ή με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς το τσίμπημα της τσούχτρας δεν προκαλεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Συμπτώματα που προκαλεί είναι κοκκινίλα, φούσκωμα της επιδερμίδας, έντονο τσούξιμο, πόνος και φαγούρα. Τα ενοχλήματα αυτά προκαλούνται από την τοξική ουσία που απελευθερώνεται από τα πλοκάμια της τσούχτρας.

Τι να κάνετε

– Ξεπλένετε την περιοχή του τσιμπήματος με αμμωνία ή με θαλασσινό νερό ή τρίβετε το σημείο με άμμο και ξεπλένετε καλά. Μην χρησιμοποιήσετε γλυκό νερό γιατί ενεργοποιεί το δηλητήριο που υπάρχει στα πλοκάμια της τσούχτρας.

– Χρησιμοποιήστε πάγο για να περιορίσετε το πρήξιμο, την κοκκινίλα και τον πόνο.

– Βάλτε στην περιοχή κάποια αλοιφή για τσιμπήματα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπρέσες με ξύδι που καταπραΰνουν το τσούξιμο και τη φαγούρα.

– Για προληπτικούς λόγους μπορείτε να πάρετε κάποιο αντισταμινικό, προκειμένου να αποτρέψετε πιθανά συμπτώματα αλλεργίας.

– Αν είστε αλλεργικοί συμβουλευτείτε γιατρό ή επισκεφθείτε το πλησιέστερο κέντρο υγείας για το ενδεχόμενο να πρέπει να σας χορηγηθεί ένεση κορτιζόνης.

Και στο τέλος δείτε πως μπορεί να γίνει το δέρμα σας μετά από ένα τσίμπημα τσούχτρας. Δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε.

Τσούχτρα: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …