Οι παράδοξοι παράγοντες που μας προκαλούν… αέρια

Οι παράδοξοι παράγοντες που μας προκαλούν… αέρια

Είναι ένα ζήτημα που αποφεύγουμε να συζητήσουμε, δυστυχώς όμως μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Οι διατροφικές μας επιλογές ή ορμονικές διακυμάνσεις μπορεί να οδηγήσουν στο πρήξιμο και το στομαχόπονο.

Δείτε ποιοι βασικοί παράγοντες μπορεί να προκαλούν τα δυσάρεστα συμπτώματα.

1. Το πολύ νερό

1gas

Είναι γνωστό ότι πρέπει να κρατάμε το σώμα ενυδατωμένο, πρέπει όμως να προσέχουμε πώς πίνουμε νερό. Δεν πρέπει να πίνουμε ένα ολόκληρο ποτήρι μονομιάς, καθώς μαζί με το νερό εισέρχονται στον οργανισμό και μεγάλες ποσότητες αέρα. Καλύτερα λοιπόν να καταναλώνουμε το νερό με μικρές γουλιές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Τα φρούτα και τα λαχανικά

2gas

Το μήλο, το σταφύλι, το καρπούζι, τα σπαράγγια και τα κολοκύθια περιέχουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης. Αυτό το γλυκαντικό της φύσης δεν απορροφάται πάντοτε ομαλά από το λεπτό έντερο, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται πόνος στο στομάχι ή διάρροια. Η αντίδραση του οργανισμού στη φρουκτόζη διαφέρει από άτομο σε άτομο, οπότε θα πρέπει να παρατηρούμε εάν τα αέρια εμφανίζονται μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων φρούτων ή λαχανικών.

3. Πολλές φυτικές ίνες

3gas

Οι φυτικές ίνες είναι αρκετά δύσπεπτες, οπότε δεν πρέπει να τις καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες σε ένα μεμονωμένο γεύμα. Μερικές από τις τροφές που πυροδοτούν συχνά το φούσκωμα, τα αέρια και τις στομαχικές κράμπες είναι τα φασόλια, οι φακές και τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, κουνουπίδι). Το τσάι από μέντα μπορεί να διευκολύνει την πέψη στην περίπτωση αυτή, χαλαρώνοντας τους μύες του γαστρεντερικού.

4. Το ασβέστιο

5gas

Εάν το φούσκωμα και τα αέρια εκδηλώνονται μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών, μπορεί να αποτελούν σημάδι δυσανεξίας στη λακτόζη.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …