Πέμπτη , 14 Αυγούστου 2014
Κάψε το λίπος με τον πιο γρήγορο & αποτελεσματικό τρόπο

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα φαγητό που μας θυμίζει την Πόλη, τα σουτζουκάκια θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αλλά και στο στομάχι μας! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια πολύ νόστιμη συνταγή και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την εφαρμόσουμε.

  • Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
Ελάχιστο ελαιόλαδο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 δόση απλή σάλτσα ντομάτας
1 μικρό μπουκάλι μαυροδάφνη Πατρών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Εκτέλεση
  1. Μουσκεύουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη
  2. Αφού βραχεί καλά, το στραγγίζουμε και το ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το πολύ 3-4 κουταλιές της σούπας μαυροδάφνη στο μείγμα του κιμά
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια και πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα
  4. Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί
  5. Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε αντί να τα τηγανίσουμε. Σε αυτήν την περίπτωση, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Όταν δέσει, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις για 10 λεπτά

Συνοδεύστε με ρύζι ή πουρέ.

Lagrend creme Green Coffee Pure

Scroll To Top