Health Tips: Φάε απ’ έξω, αλλά υγιεινά…

Health Tips: Φάε απ' έξω, αλλά υγιεινά...

Είναι αρκετές οι φορές που δεν έχουμε καμία όρεξη να ετοιμάσουμε κάτι να φάμε και καταφεύγουμε στην παραγγελία φαγητού απ’έξω. Παρόλο που οτιδήποτε φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι είναι πιο υγιεινό από αυτό που θα παραγγείλουμε απ’ έξω, υπάρχουν τρόποι να κάνουμε το delivery λίγο καλύτερη επιλογή και να το απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις.

Αν προτιμήσετε μαγειρευτό φαγητό

Health Tips: Φάε απ' έξω, αλλά υγιεινά...
Ευτυχώς ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε αυτήν τη δυνατότητα. Υπάρχουν αρκετά μαγειρεία σε κάθε γειτονιά, όπου μπορείτε να βρείτε ό,τι πιο κοντινό στο σπιτικό φαγητό. Οι επιλογές εκεί είναι αρκετές και μπορούν να ικανοποιήσουν τις εκάστοτε ορέξεις σας. Σίγουρα δεν θα είναι σαν το φαγητό της μαμάς, όμως φαίνεται πως το φαγητό εκεί προετοιμάζεται σωστά, δεν είναι πλαστικό και δεν περιέχει συντηρητικά. Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το φαγητό σας με σαλάτα.

Αν παραγγείλετε σουβλάκι

Health Tips: Φάε απ' έξω, αλλά υγιεινά...
Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να αντισταθούν στο λαχταριστό σουβλάκι! Είναι για πολλούς η Νο1 επιλογή για delivery.

Πώς μπορεί να γίνει πιο υγιεινό το σουβλάκι:
● Ζητήστε αλάδωτη πίτα. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο γλυτώνετε τις πολλές θερμίδες του λαδιού, αλλά αποφεύγετε και τα αμφιβόλου προελεύσεως λίπη που χρησιμοποιούν τα σουβλατζίδικα. Έτσι, δεν έχετε τον φόβο κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών ή τρανς λιπαρών.
● Προτιμήστε καλαμάκι κοτόπουλο. Το κοτόπουλο έχει φυσικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος. Έτσι, το σουβλάκι σας θα γίνει πιο ελαφρύ, με λιγότερες θερμίδες.

● Αποφύγετε τις έτοιμες σως. Οι σως που συνήθως συνοδεύουν το κοτόπουλο στα σουβλατζίδικα αποτελούνται από μαγιονέζα. Αντί αυτών, προτιμήστε το παραδοσιακό μας τζατζίκι που φτιάχνεται με γιαούρτι!
● Ζητήστε να μην σας βάλουν αλάτι. Τα κρέατα στο σουβλάκι είναι συνήθως αλατισμένα από πριν. Το αλάτι που βάζουν από πάνω είναι πολύ και υπερβολικό.

● Αποφύγετε τις τηγανιτές πατάτες, οι οποίες ρουφούν αρκετό λάδι –από αμφιβόλου προελεύσεως λίπη όπως λέγαμε και πριν- και αυτό τις κάνει ανθυγιεινές και παχυντικές. Προτιμήστε μία φρέσκια σαλάτα για να συνοδεύσετε το σουβλάκι σας. Θα σας χορτάσει καλύτερα και το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί!

Αν παραγγείλετε πίτσα

Health Tips: Φάε απ' έξω, αλλά υγιεινά...
Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, μιας και η πίτσα δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως υγιεινή επιλογή.

Επιλέξτε λεπτή ζύμη και αποφύγετε τα αλλαντικά και τα κρεατικά. Επίσης αποφύγετε τις πίτσες με λευκή σάλτσα. Προτιμάτε τις πιο απλές πίτσες με λίγα υλικά, οπως τομάτα, πιπεριά, μανιτάρια και να αποφεύγετε το έξτρα τυρί που θα σας φορτώσει με αρκετά κορεσμένα λιπαρά.

Αν παραγγείλετε burger

Health Tips: Φάε απ' έξω, αλλά υγιεινά...
Εδώ όλα εξαρτώνται από το πού θα παραγγείλετε το burger σας. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις αλυσίδες fast food που είναι γνωστές για το πλαστικό φαγητό τους. Τουλάχιστον να φάτε αληθινό κρέας και ψωμί και όχι πλαστικά τρόφιμα γεμάτα συντηρητικά!

Τι να προσέξετε:
● Διαλέξτε ένα burger με κοτόπουλο. Προσοχή όμως! Το κοτόπουλο θα πρέπει να είναι ψητό και όχι τηγανιτό πανέ!

● Αποφύγετε τα έξτρα υλικά και κρατήστε το burger σας όσο πιο απλό γίνεται. Το μπέϊκον και το τυρί που συχνά βάζουν στα burger θα σας φορτώσουν με λιπαρά και θερμίδες.

● Προτιμήστε να συνοδεύσετε το burger σας με σαλάτα αντί για τηγανιτές πατάτες. Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε μερικές πατάτες, τότε φροντίστε να φάτε και σαλάτα, καθώς θα βοηθήσει στην μείωση της χοληστερίνης στο αίμα σας, η οποία θα ανεβεί στα ύψη μετά από τις τηγανιτές πατάτες!

Αν παραγγείλετε κρέπα

Health Tips: Φάε απ' έξω, αλλά υγιεινά...
Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα αλλά και τι είδους λίπη χρησιμοποιούνται από την κάθε κρεπερί για τις κρέπες.
Αφού λοιπόν δεν μπορείτε να ξέρετε από τι είναι φτιαγμένη η ζύμη της κρέπας, τουλάχιστον φροντίστε να προσέξετε τι θα βάλετε μέσα.

● Για αλμυρή κρέπα

Φροντίστε να αποφύγετε τα βαριά αλλαντικά όπως μπέϊκον, ζαμπόν, λουκάνικο και προτιμήστε τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο που είναι χαμηλά σε λιπαρά. Επίσης, αποφύγετε να βάλετε μέσα πατατάκια ή τηγανιτές πατάτες. Επιλέξτε αν έχετε τη δυνατότητα, τυρί με χαμηλά λιπαρά και φροντίστε να βάλετε και μερικά λαχανικά μέσα στην κρέπα σας όπως τομάτα, μανιτάρια κτλ.

● Για γλυκιά κρέπα

Και σε αυτήν την περίπτωση προτιμήστε όσο πιο απλά και λιγότερα υλικά γίνεται. Μία απλή κρέπα με σοκολάτα ή σοκολάτα μπανάνα ή μαρμελάδα είναι η καλύτερη επιλογή.

Πηγή: menslounge.gr

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …