4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν ξεκινάτε την προσπάθεια απώλειας βάρους

4 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε όταν ξεκινάτε την προσπάθεια απώλειας βάρους

Το να αποφασίσετε να χάσετε βάρος είναι μια μεγάλη απόφαση. Άλλη μια μεγάλη απόφαση είναι να αρχίσετε να βάζετε σε εφαρμογή το πλάνο σας για να χάσετε τα κιλά που θέλετε. Για να τα καταφέρετε, όμως, πρέπει μερικά πράγματα να τα γνωρίζετε από την αρχή, και όχι να τα ανακαλύψετε στην πορεία.

  • 1. Ενημερωθείτε για τα τρόφιμα που σας βοηθούν να χάσετε βάρος

Το να γίνετε χορτοφάγοι δε σημαίνει αυτόματα ότι θα χάσετε βάρος. Όμως, είναι ένα σίγουρο βήμα για την απώλεια κιλών στο τέλος της προσπάθειάς σας. Αν αρχίσετε να τρώτε junk food σε συχνή βάση να ξέρετε ότι το πιο πιθανό είναι να πάρετε κιλά. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζείτε. Αν έχετε δίπλα σας ανθρώπους που τους αρέσουν τα λαχανικά τότε σίγουρα θα χάσετε το βάρος που θέλετε με μεγαλύτερη ευκολία. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή έχετε ανθρώπους κοντά σας που τρώνε το ένα burger μετά το άλλο, η προσπάθειά σας θα δυσκολέψει.

  • 2. Το περπάτημα δεν είναι αρκετό

Το περπάτημα είναι, σίγουρα, μια καλύτερη προπόνηση από το να κάθεστε απλά στον καναπέ. Αλλά το περπάτημα δεν σας βοηθά να χάνετε εύκολα θερμίδες, όπως το τρέξιμο. Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, θα πρέπει να κάψετε 3.500 θερμίδες την εβδομάδα για να χάσετε μισό κιλό. Με 30 λεπτά απλού περπατήματος θα κάψετε μόνο 122 θερμίδες περίπου, το οποίο είναι αρκετά πιο κάτω από τις 500 που χρειάζεστε για να επηρεάσει το εβδομαδιαίο σας ζύγισμα. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να βάλετε μεγαλύτερη ένταση στην άσκησή σας.

  • 3. Με μια προπόνηση δε σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε ότι θέλετε

Πόσες φορές δεν έχετε κάνει γυμναστική και στο τέλος βρεθήκατε να τρώτε τα πάντα. Τα δώσατε όλα και για αυτό άξιζε, έτσι; Αν χρειάζεστε μια μικρή ανταμοιβή για την προπόνηση που μόλις έχει τελειώσει, σίγουρα το φαγητό δεν πρέπει να περιλαμβάνεται σε αυτή. Κατεβάστε μερικά νέα τραγούδια στο iTunes, πάρτε ένα περιοδικό γυμναστικής, ή αγοράστε για τον εαυτό σας οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας παρακινήσει να πάτε στο γυμναστήριο.

  • 4. Μην τρώτε τα υγιεινά τρόφιμα χωρίς σταματημό

Αν και το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο από λίπη που κάνουν καλό στην καρδιά δεν είναι, ωστόσο, κενό από θερμίδες. Για παράδειγμα, ένα κουτάλι σούπας φυστικοβούτυρο περιέχει 105. Αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε για όλα τα υγιεινά τρόφιμα: μόνο και μόνο επειδή δεν θεωρούνται «άχρηστα» φαγητά, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε όσο θέλετε. Να είστε ενήμεροι για το μέγεθος των μερίδων που πρέπει να καταναλώσετε, όταν πρόκειται για δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και για άλλα σνακ από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …